Încă un focar de Covid-19 s-a aprins în Bistrița: 17 angajați de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate au fost testați pozitiv

Încă un focar de Covid-19 s-a aprins în Bistrița: 17 angajați de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate au fost testați pozitiv
Sursa Foto: Hepta

Un focar de infectări cu COVID-19 a fost depistat laCasa de Asigurări de Sănătate din judeţul Bistrița-Năsăud. Șaptespreceze angajaţiai instituției au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus, iar optsunt incerți, urmând să fie retestați joi. Activitatea instituției va fi suspendată pentru efectuarea unei dezinfecții.

Casa de Asigurări de Sănătate Bistrița își suspendă activitatea

Direcţia de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud a raportat un nou focar, identificat la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bistrița-Năsăud a anunțat că la nivelul instituțieise impune dezinfecția prin nubulizare, după ce mai mulți angajați au fost diagnosticați cu virusul Covid-19, iar opturmează să fie retestați joi.

Din acest motiv, activitatea instituției va fi suspendată în zilele de joi 12 noiembrie și vineri, 13 noiembrie.

Municipiul Bistrița, la un pas de carantină

Focare de coronavirus au fost detectate, în ultimele două săptămâni, în Primăria Bistrița, la Penitenciarul Bistrița, la cămine de persoane vârstnice și, cel mai recent, la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, unde 17 angajați sunt deja infectați.

Un focarde COVID – 19 a fost dentificat luna trecută la un centru privat pentru persoane vârstnice cu afecțiuni neuropsihice din Beclean, județul Bistrița Năsăud. Numărul celor diagnosticați inițial cu noul coronavirus a fost de 46, din care 35 de rezidenți ai centrului,după cum a anunțat Prefectura.

Șipersonalul din primăriieste expus îmbolnăvirii. 45 persoane bolnave de Covid-19 fac parte din personalul unor primării din județ, majoritatea fiind din Primăria Bistrița.

Coronavirusul s-a răspândit șila Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, (4 angajați), dar șila Consiliul Județean Bistrița-Năsăud(6 angajați).

Bistrița Năsăud a înregistrat un număr relativ mic de infectări cu coronavirus față de alte județe, aproape 3.900 de cazuri, cu o raportare record ieri de 141, dar în ultima perioadă rata de infectare a crescut și în prezent depășește 3,92 cazuri la mia de locuitori cumulat la 14 zile.