Ploiești: Închis pentru corupție, UMILIT în pușcărie. Omul de afaceri Liviu Luca, în greva foamei, după ce a fost ținut GOL PUȘCĂ pe holul închisorii

Ploiești: Închis pentru corupție, UMILIT în pușcărie. Omul de afaceri Liviu Luca, în greva foamei, după ce a fost ținut GOL PUȘCĂ pe holul închisorii

Omul de afaceri Liviu Luca a intrat în greva foamei, susţine avocatul său, după ce a fost percheziţionat şi ţinut dezbrăcat pe holul închisorii.

Marius Arizan a declarat, luni, că afaceristul a fost ţinta unei răzbunări din cauza unei plângeri formulate către judecătorul de drepturi în penitenciar.

”A intrat în greva foamei imediat că după acea percheziţie. El este acum la izolare, atenţie, nu la izolator, la izolare este ţinut sub supraveghere”, a declarat Arizan pentru Mediafax.

Afaceristul Liviu Luca a reclamat faptul că stă într-o cameră de 11 metri pătraţi împreună cu alţi patru deţinuţi. Mai mult, el s-a arătat nemulţumit şi pentru că la nivelul conducerii Penitenciarului Ploiești s-a luat decizia suplimentării rândurilor de două paturi suprapuse, astfel încât să existe câte trei paturi suprapuse, sudate între ele. Luca a mai scris în plângere că, în acest mod, este încălcată norma de minim 4 mp/deținut.

După ce a depus plângerea, un gardian ar fi năvălit peste el în celulă și l-a scos gol pușcă,obligându-l să țină un cearșaf pe spate.

Iniţial, conducerea Penitenciarului Ploieşti nu a putut fi contactată, iar apoi Administraţia Naţională a Penitenciarelor a transmis un comunicat în care arată că ”percheziţia este o măsură necesară luată pentru siguranţa locurilor de deţinere”.

“De asemenea, reiterăm faptul că Administraţia Naţională a Penitenciarelor se opune oricăror forme de încălcare a drepturilor persoanelor private de libertate, acestea fiind, de îndată, valorificate la autorităţile competente”, se mai arată în comunicat.

Tags: