Instanța admite cererea de eliberare a lui Gică Popescu, dar procurorii DNA fac recurs

Instanța admite cererea de eliberare a lui Gică Popescu, dar procurorii DNA fac recurs
Foto: livearad.ro

UPDATE 15:16: Instanța admite cererea de eliberare a lui Gică Popescu. Însă, procurorii DNA fac recurs, ținând cont de faptul că în fața instanței spuneau că nu sunt îndeplinite condițiile de eliberare. În acest caz, următorul pas este judecata la Tribunal.

UPDATE 11:00: Judecătorii au rămas în pronunțare, urmând ca în cursul zilei de luni să decidă dacă Gică Popescu va fi eliberat condiționat.

Procurorul a spus în fața judecătorului că la dosar nu sunt atașate cărțile pe care Gică Popescu le-a scris în închisoare, astfel nu se poate dovedi dacă sau nu sunt lucrări științifice. Procurorul mai susține că nu există dovezi clare care să arate că acesta și-a îndreptat comportamentul în acest an și jumătate petrecut în spatele gratiilor, motiv pentru care procuratura nu ar fi de acord cu eliberarea condiționată a acestuia.

Pe de altă parte, avocatul lui Gică Popescu a susținut că sunt îndeplinite toate condițiile necesare pentru eliberarea sa. Fostul căpitan al naţionalei de fotbal a României a acceptat decizia instanței, însă a declarat că și-ar dori să revină la familie și să lucreze în folosul statului.

Gică Popescu a ajuns luni dimineaţă la Judecătoria Sectorului 4. Magistraţii judecă cererea de eliberare condiţionată formulată de fostul căpitan al naţionalei de fotbal a României, informează B1 TV.

Comisia pentru eliberări condiționate de la Penitenciarul Rahova a decis că Popescu poate fi eliberet condiționat ca urmare a conduitei bune din detenție și pentru că a participat la activități socio-culturale.

El execută o pedeapsă de trei ani, o lună şi zece zile, primită în Dosarul transferurilor. Sfârşitul anului l-ar putea prinde pe fostul internaţional în libertate şi cu un loc de muncă, la echipa de fotbal a cumnatului său, Gică Hagi.

Popescu a fost condamnat în martie 2014 la trei ani, o lună și zece zile, în dosarul transferurilor ilegale de fotbaliști.

Tags:
Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)