Invazie de căpușe în Argeș: Patru oameni au fost diagnosticați cu boala Lyme. Probleme există și în alte zone ale țării (VIDEO)

Invazie de căpușe în Argeș: Patru oameni au fost diagnosticați cu boala Lyme. Probleme există și în alte zone ale țării (VIDEO)
Foto: botosaneanul.ro

Căpușele fac ravagii în județul Argeș. Patru oameni care au fost muşcaţi de insecte sunt diagnosticați cu boala Lyme. Alți cinci aşteaptă rezultatele de laborator, după ce au acuzat stări de rău, informează B1 TV.

Dureri de cap, dureri musculare și articulare, dar și lipsă de energie – toate sunt simptomele cu care s-au prezentat la doctor patru argeşeni diagnosticaţi deja cu boala Lyme. Este vorba despre o femeie și un bărbat din Piteşti, o femeie din Ţiţeşti şi o localnică din Bascov. Nu au forme grave ale bolii, motiv pentru care urmează tratamentul acasă.

Alte cinci persoane mușcate de căpușe ar putea avea aceeași soarta. Ele se simt rău și așteaptă acum rezultatele de laborator pentru confirmarea bolii. Lyme poate fi confundată uşor cu alte afecţiuni, fiind cunoscută şi sub denumirea de „boala cu 1.000 de feţe”.

Invazie de căpușe în Argeș: Patru oameni au fost diagnosticați cu boala Lyme

#DIRECT_ONE_rhize4#

Și în Timișoara există aceeași problemă. Lipsa dezinsecției la o grădina zoologică a permis căpușelor să atace în voie. A pățit-o o fetiță de numai cinci ani care a fost infectată cu bacteria Borrelia.

”Nu toate înțepăturile de căpușă produc boala, în primul rand. Dacă s-ar pune mâna pe carte, lumea ar ști, boala trebuie să fie înțeleasă în felul următor: căpușa transmite mai multe boli. Ea trebuie să stea pentru boala asta de care ne ferim cu toții câteva zeci de ore înfiptă”, a explicat Mihai Gafencu, director medical al Spitalului de Urgență pentru Copii ”Louis Țurcanu”, din Timișoara.

Netratată, boala Lyme poate duce la complicaţii severe: infecţii ale inimii, articulaţiilor şi sistemului nervos, și, în final, chiar la moartea pacientului.

Pentru a transmite afecțiunea, căpuşele infectate trebuie să rămână ataşate de piele cel puţin 24 de ore.

Tags:
Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)