ISJ Braşov: Refugiaţii pot primi doar asistenţă psihologică la Braşov, nu şi hrană sau adăpost, întrucât s-ar perturba activităţile şcolare

ISJ Braşov: Refugiaţii pot primi doar asistenţă psihologică la Braşov, nu şi hrană sau adăpost, întrucât s-ar perturba activităţile şcolare
Foto: georgemoroianu.ro

Ministerul Educației a solicitat o situație a locurilor disponibile în cămine, în vederea unei eventuale cazări a refugiaților. Inspectoratul Școlar Brașov a anunțat că în acest județ refugiații pot primi doar asistență psihologică, dar nu și hrană sau adăpost, pentru a nu fi perturbate activitățile școlare.

„Ni s-a solicitat o situaţie a ajutorului pe care l-am putea acorda refugiaţilor. În situaţia în care s-ar asigura locuri de cazare pentru refugiaţi în cămine sau în săli de sport, s-ar perturba buna desfăşurare a activităţilor şcolare, iar şcoala ar avea de suferit. Dacă, de exemplu, am pune la dispoziţie o sală de sport, asta înseamnă că acolo nu s-ar mai putea desfăşura activitatea obişnuită”, a declarat Marius Vlăduţ, reprezentant al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, potrivit Mediafax.

„Nu putem asigura decât asistenţă psihologică prin alocarea unor experţi din cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Braşov”, a mai spus Marius Vlăduţ. Acesta a mai precizat că Brașov dispune de măsuri de urgență în caz de calamități sau război, dar nu și în ceea ce privește refugiații.

Nici Universitatea ”Transilvania” Brașov nu dispune de locuri în cămine pentru refugiați, acestea fiind, oricum, insuficiente chiar și pentru studenții înregistrați la această unitate de învățământ.

Ministerul Educației a cerut inspectoratelor județene din țară și universităților să trimită situația locurilor de cazare disponibile în căminele liceelor și universităților, locuri ce ar putea fi puse la dispoziția refugiaților, în cazul în care numărul acestora va fi prea mare pentru cele șase centre pentru imigranți.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)