Klaus și Carmen Iohannis, surprinși în Egipt. Turiștii, dați la o parte: „Un convoi de 20 de mașini oficiale” (GALERIE FOTO)

Klaus și Carmen Iohannis, surprinși în Egipt. Turiștii, dați la o parte: „Un convoi de 20 de mașini oficiale (GALERIE FOTO)

În timpul celor două mandate ale sale, Klaus Iohannis i-a obișnuit pe români cu faptul că este un mare fan al călătoriilor și al protocoalelor. Nici pe final de an nu face excepție. În prezent, el se află în Egipt, alături de soția sa, Carmen Iohannis. Turiștii au fotografiat cuplul și l-au postat rapid pe internet.

Klaus și Carmen Iohannis au fost surprinși la piramidele egiptene. Cei doi și-ar fi făcut apariția cu mare „tam-tam”, un convoi de cel puțin 20 de mașini oficiale.

„Un convoi de cel puțin 20 de mașini oficiale a descins azi la Piramide, la Cairo, impresionându-i pe turiștii aflați în vizită la unul dintre cele mai faimoase obiective ale lumii. Președintele Klaus Iohannis a coborât dintr-o limuzină împreună cu soția sa, ambii îmbrăcați în alb”, a notat GazetaPH.ro.

Turiștii ar fi fost îndepărtați din zonă, de gărzile de corp ale oficialilor, pentru ca „armata” prezidențială din România să poată avea acces la platoul de la Piramide.

Ce face Klaus Iohannis în Egipt

Klaus Iohannis s-a întâlnit miercuri cu președinții Camerei Reprezentanților din Egipt, Hanafy Ali ElGebal, respectiv Senatului egiptean, Abdel-Wahab Abdel Razeq.

Administrația Prezidențială a precizat că, în cadrul întrevederilor bilaterale cu cei doi oficiali egipteni a fost trecut în revistă „stadiul foarte bun al dialogului politico-diplomatic şi a abordat, alături de înalţii oficiali egipteni, perspectivele relaţiei bilaterale, inclusiv din perspectiva stimulării şi consolidării la toate nivelurile a dialogului politic, diplomatic, parlamentar, sectorial şi economic. Totodată, președintele Klaus Iohannis a salutat recenta înfiinţare a grupului parlamentar de prietenie cu România”.

Klaus Iohannis, un fan al călătoriilor, inclusiv în momentele cruciale pentru România

De la învestirea în funcția de președinte, Klaus Iohannis a obișnuit prin aparițiile și declarațiile puternic contrastante cu contextele politice și sociale. Astfel, în ianuarie, la doar o zi de la tragedia de la Institutul Matei Balș, unde au murit peste 20 de persoane, oficialul de la Cotroceni a fost surprins la schi, în Munții Sebeșului. El i-a invitat pe români să profite de vremea bună și să meargă și ei la schi.

În septembrie, Klaus Iohannis i-a îndemnat pe compatrioți să joace golf, un sport mai puțin practicat în România și destul de costisitor. Declarațiile au venit pe fondul haosului din politică, al scandalurilor din PNL și al amenințării creșterilor galopante ale prețurilor la utilități.

În ceea ce privește vizita din Egipt, președintele a efectuat-o pe fondul crizei politice pe care este acuzat că a provocat-o, a crizei sanitare – spitalele care nu mai au locuri libere, dar și în contextul îngrijorărilor în ceea ce privește tendința inflaționistă, în special scumpirea căldurii și a energiei.

Opinia publică: Klaus Iohannis, din ce în ce mai indezirabil

Doar 14% dintre români îl mai validează pe Klaus Iohannis, potrivit celui mai recent sondaj de opinie.

În ultimele săptămâni au apărut din ce în ce mai multe discuții în spațiul public despre suspendarea și demiterea președintelui Iohannis. Partidul AUR a fost cel mai vocal pe această temă, invocată inclusiv pe 20 octombrie, în Parlament, la votul pentru Cabinetul Cioloș.

Potrivit Constituției, suspendarea președintelui României se poate face în următoarele condiții:

(1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.

(2) Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui.

(3) Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui.

Ultima oră
00:18 - Alexandru Rafila: Valul 5 COVID e posibil să vină la jumătatea lunii ianuarie / Propunerea ministrului Sănătății privind certificatul verde
23:57 - Cine este și cum arată soțul celebrei Dalida din „Las fierbinți”. Povestea celor doi a început la Costinești: „I-a plăcut cum muncesc. A fost așa o chimie”
23:54 - Gigi Becali a ieșit la atac. Reacția patronului FCSB după ce Patriarhul Daniel s-ar fi vaccinat anti-COVID
23:46 - Alexandru Rafila, despre varianta Omicron: Sunt informații că ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta. Va ajunge și în România, sigur
23:37 - Klaus Iohannis a înaintat în grad mai mulţi reprezentanţi ai STS, SIE, SPP, Ministerului de Interne și Ministerului Apărării
23:29 - Haos total cu testele de salivă pentru elevi. Misiune dificilă pentru profesori / Clanul Cămătaru și magazinul de haine al lui Cătălin Botezatu le livrează la Guvern
23:26 - SUA, în contextul comasării de trupe ruse la frontierele Ucrainei: „Toate opțiunile sunt pe masă. Rămâne ca NATO să decidă care sunt următoarele mișcări”
23:19 - Octavian Jurma: Noua tulpină de coronavirus e capabilă să producă valuri epidemice. Ea dislocă foarte repede varianta Delta și reușește s-o înlocuiască (VIDEO)
23:17 - Demi Moore, dezamăgită de bărbați. Actrița se iubește cu o femeie?
22:57 - Comisarul european pentru transporturi, întâlnire cu Maia Sandu. Adina Vălean: Aspirațiile pentru prosperitate și justiție au determinat pașii Republicii Moldova spre UE