La OMV bate vântul schimbării

La OMV bate vântul schimbării
Tankstellen, Forecourt

„A mers rapid”, scrie plin de subînțeles Andrea Hodoschek în cotidianul vienez „Kurier”, lăsând să se înțeleagă că la vremuri noi, vin iată și oameni noi. Hans-Peter Siebenhaar, vicepreședinte senior și șef al departamentului de comunicare, a și părăsit compania de petrol și gaze pe 30 noiembrie 2021. Fostul jurnalist al marelui cotidian german „Handelsblatt” a fost numit cu doar câteva luni în urmă de Rainer Seele, care la randul lui a deținut conducerea grupului vienez până la sfârșitul verii și a preluat conducerea a departamentului, nu tocmai simplu de gestionat, al comunicării de la 1 iunie 2021.

OMV a confirmat surprinzătoare plecare, dar nu a comentat motivele acesteia, conform „Kurier”.

Siebenhaar a fost corespondent al „Handelsblatt” pentru Austria și Europa de Sud-Est, analist pentru OPEC. În această calitate a condus și Uniunea Presei Străine din Viena și a vizitat România în fruntea unei delegații de jurnaliști străini, acreditați în capitala Austriei, la sfârșitul anului 2019. În compania austriacă era considerat un apropiat al lui Rainer Seele, căruia îi raporta direct.

Purtătorul de cuvânt pentru presă al OMV, Andreas Rinofner, a preluat gestionarea comunicării cu titlu interimar. OMV elaborează noua strategie a grupului, inclusiv privind defalcarea companiei cât și eventualii pași viitori privind dezinvestițiile, o filozofie comercială modernă, adaptată vremurilor europene ale green deal-ului care urmează să afecteze si Petrom OMV SA și să fie prezentată public în primul trimestru al anului 2022, sub sceptrul succesorul lui Seele, Alfred Stern, cetățea austriac și specialist recunoscut în petrochimie.

Sursa: kurier.at

Tags: