Liviu Dragnea, despre sistemul de alegere a președintelui PSD: Nu este comunist, după părerea mea este un sistem ultrademocratic

Liviu Dragnea, despre sistemul de alegere a președintelui PSD: Nu este comunist, după părerea mea este un sistem ultrademocratic

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, la Alexandria, că sistemul prin care va fi ales în fruntea social democraților nu este comunist, ci ultrademocratic.

„Nu știu ce își dorea Ceaușescu, pentru că nu l-am cunoscut foarte bine și nu pot să mă pronunț. În schimb, dincolo de ce-și dorește unul sau altul, noi avem o prevedere în statut care este obligatorie și pe care trebuie să o respectăm toți. Noi nu putem organiza alegeri în partid decât cum spune statutul”, a precizat Dragnea.

Politicianul a adăugat că din discuțiile purtate cu multe organizații, membrii de partid agreează sistemul pentru că vor să decidă ei președintele, conform Agerpres.

„Nu este un sistem comunist, după părerea mea este un sistem ultrademocratic, în condițiile în care toți membrii de partid își pot manifesta dorința și încrederea într-un lider. Mie mi se pare că este exercițiul de democrație maxim. Peste asta nu mai există. Este un sistem folosit și in alte partide de stânga, cum ar fi Marea Britanie”, a spus social democratul.