Liviu Dragnea, la DNA pentru audieri în procesul referendumului: Poate ar fi bine să ne propunem pierderea alegerilor

Liviu Dragnea, la DNA pentru audieri în procesul referendumului: Poate ar fi bine să ne propunem pierderea alegerilor
Foto: evz.ro

UPDATE 12:58: Liviu Dragnea a ajuns la sediul DNA cu puțin înainte de ora 13:00. Dragnea a anunțat, înainte de audieri, că a depus un memoriu ca răspuns la acuzațiile care i s-au adus.
”Consider că este un dosar eminamente politic și mi se pare un precedent extrem de periculos ca funcționarea unui partid, stabilirea unor obiective politice de către un partid să poată fi consderate fapte penale” a precizat Dragnea.

Poate ar fi bine să vorbesc în USL să ne propunem pierderea alegerilor, pentru că s-ar putea ca dacă ne propunem câștigarea alegerilor din 9 decembrie s-ar putea să fie considerate ca foloase necuvenite” a spus politicianul.

Dragnea: Poate ar trebui să ne propunem să pierdem alegerile

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_23715').select();" id="embed_text_23715" />

Liviu Dragnea, secretarul general al PSD şi preşedintele consiliului judeţean Teleorman,urmărit penal în dosarul referendumului, este aşteptat, miercuri, la DNA.

Liderul PSD este acuzat că a dus minori la vot şi a construit o reţea naţională pentru a asigura minim de 60 % prezenţă la vot, pe 29 iulie.

Potrivit acuzațiilor formulate de procurori, Dragnea este acuzat de asociere pentru săvârșirea unor infracțiuni și de instigare la cumpărarea voturilor, dar şi de a-și fi folosit influența pentru a aduce la vot minori sau ”persoane cărora le-a fost interzis dreptul la vot printr-o hotărâre judecătorească penală.”

Dragnea ”a inițiat o asociere formată din numeroase persoane (președinți și membri ai secțiilor de votare coordonați de responsabili locali și județeni, președinți de organizații județene și locale, precum și primari ai partidului), iar scopul asocierii era săvârșirea de infracțiuni prevăzute de Legea nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului” mai arată DNA.

Secretarul general al PSD a negat încă de la început acuzațiile aduse, susținând că singura lui ”vină” este că s-a prezentat la vot împreună cu milioane de români.

Urmăriți B1TV.ro și pe