Locuitorii unei comune din Covasna primesc 100 de lei dacă prezintă dovada că cineva a aruncat iresponsabil gunoiul

Locuitorii unei comune din Covasna primesc 100 de lei dacă prezintă dovada că cineva a aruncat iresponsabil gunoiul
Locuitorii unei comune din Covasna primesc 100 de lei dacă prezintă dovada că cineva a aruncat iresponsabil gunoiul. Sursa foto: Pixabay

Primarul comunei Barcani, din județul Covasna, a anunțat că va recompensa cu 100 de lei persoanele care arată dovezi „clare”, fotografii sau videoclipuri, cu cei care aruncă gunoaie în comună. Acesta a subliniat că recompensa va fi oferită din propriul salariu.

Primarul a susținut că au fost deja montate camere de supraveghere în zonele unde se aruncă frecvent gunoaie, în scopul sancționării celor care încalcă legea.

100 de lei pentru cei care prezintă dovezi

Edilul a mai precizat că va păstra confidențialitatea celui care sesizează aceste fapte.

„Privind celelalte zone în care nu am reușit încă să amplasăm camere video, din salariul meu, voi oferi recompensă 100 lei pentru persoanele care vor veni cu dovezi clare și concrete (foto/video) cu cei ce abandonează deșeuri în păduri, drumuri lăturalnice, câmpuri sau cursuri de apă! Promit că voi păstra confidențialitatea celui ce sesizează aceste fapte!”, a scris primarul pe Facebook, potrivit G4Media.

Excursie de 2 zile pentru elevii care au strâns deșeurile

Zilele trecute, elevii comunei Barcani au strâns aproape 3 tone de gunoaie. Drept recompensă, echipa câștigătoare a primit suma de 5.000 de lei pentru organizarea unei excursii de 2 zile, la care se adaugă și transportul gratuit.

,,Ne-am alăturat programului național „Curățam România” și am reușit să colectăm și de data aceasta o cantitate considerabilă de deșeuri, în jur de 3-4 tone. Un lucru îmbucurător, nu a mai fost cantitatea de anul trecut, dar totuși a fost, o să continuăm în acest fel, până când suntem convinși că aceste cantități o să scadă considerabil. S-au curățat șanțurile ce aparțin drumului județean 121A, de la intrarea în localitate, până sus în „Vârful Agăului”, incluzând zona serpentinelor și zona din sus de „La Vica”!”, a scris primarul pe pagina de socializare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni