Lucian Bode: „Greviștii Metrorex vor suporta consecințele legale”. De ce Poliția nu intervine în forță

Lucian Bode: „Greviștii Metrorex vor suporta consecințele legale. De ce Poliția nu intervine în forță

Lucian Bode, ministrul de interne, a comentat pe marginea grevei de la metrou, care a blocat transportul în subteran în ziua de vineri, 26 martie. Potrivit oficialului de la MAI, „greviștii vor suporta consecințele legale”.

De asemenea, Bode a mai declarat faptul că Poliția și Jandarmeria nu și-a propus să intervină în forță, pentru că se încearcă varianta dialogului.

„Toată lumea pune întrebarea: De ce nu interveniți în forță și să restabiliți ordinea prin Jandarmerie? Eu sunt convins că soluția la îndemâna celor două părți este dialogul. La această oră, o delegație formată din reprezentanți ai sindicatului Metrorex discută cu prefectul Capitalei și cu directorul general Metrorex.

Îmi exprim speranța că în urma acestui dialog vor ajunge la concluzia că acest conflict trebuie să înceteze de urgență, cei care sunt în stațiile de metrou să le părăsească și să putem relua transportul subteran în București”, a precizat ministrul Lucian Bode.

Cine i-a organizat pe greviștii Metrorex

Prima persoană trasă la răspundere după blocarea transportului subteran ar putea fi controversatul sindicalist Ion Rădoi, fost parlamentar PSD. De-a lungul timpului s-a făcut remarcat prin afacerile dubioase, atitudinea autoritară și declarațiile agresive.

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a reacționat pe Facebook în urma protestului orchestrat de către Rădoi.

„O acțiune ilegală dă peste cap viața unui întreg oraș Când interese mafiote sunt amenințate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii și sinecuri.Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureștean este o palmă dată întregii Românii.
Nu vorbim doar despre locuitorii Capitalei, care azi nu s-au putut deplasa cu trenurile Metrorex. Ci de toți contribuabilii care susțin prin subvenție de la bugetul național activitatea și, evident, salariile de la companie.

Oamenii onești care lucrează la metrou au venit în această dimineață să muncească în folosul călătorilor. Pentru ei am toată aprecierea.
Nu vă lăsați amăgiți: miza ocupării ilegale a unor șine de metrou nu o reprezintă binele angajaților.

Nu, miza o reprezintă afacerile oneroase cu închirierea de spații comerciale. E dincolo de orice bănuială având în vedere notificarea trimisă ieri pentru evacuarea spațiilor ocupate ilegal după expirarea contractului dintre Metrorex și firma sindicatului USLM în 2018.
O firmă, un sindicat vor neapărat să căpușeze Metrorex în liniște, în continuare.Cu legea de partea noastră nu vom da înapoi”
, a declarat Drulă.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său