Mai mulți angajați ai DSVSA Hunedoara, datori peste noapte după ce șefa Serviciului Personal ar fi luat credite în numele lor

Mai mulți angajați ai DSVSA Hunedoara, datori peste noapte după ce șefa Serviciului Personal ar fi luat credite în numele lor
Foto: mesagerulhunedorean.ro

Zeci de angajaţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Hunedoara s-au trezit datori, după ce şefa Serviciului Personal din cadrul instituţiei ar fi luat credite în numele lor. Oamenii au depus deja plângeri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, în timp ce conducerea instituţiei a pornit o anchetă internă.

Adevărul a ieşit la iveală după ce un angajat alDSVSA Hunedoara a descoperit că are un credit pe numele lui, deşi nu a împrumutat banii respectivi. Bărbatul s-a interesat şi a aflat că este vorba de 3.000 de lei luaţi de la o Casă de Ajutor Reciproc din oraşul Deva.

Eu am fost făcut membru al acestui CAR, fără ştirea mea, scris sau verbal, această doamnă a avut acces la datele mele, fiind şefă la resurse umane în cadrul secţiei a solicitat şi a obţinut şi un împrumut în numele meu. Asta este, am făcut-o, asta a fost răspunsul ei când am întrebat-o dacă cele descoperite s-au adeverit”, a declarat Florin Cornea, angajat al DSVSA Hunedoara.

Vestea s-a răspândit imediat în instituţie şi colegii angajatului care a făcut plângerea la Parchet, după ce s-au interesat, au aflat că şi ei că ar fi datori la CAR., instituţie cu care şefa Serviciului Personal ar fi avut legături.

Nu avem deocamdată situaţia exactă a plângerilor care au fost depuse, pentru că nu toţi colegii mei, cei aflaţi pe lista de potenţiali prejudiciaţi au depus plângere la Parchet. Deocamdată, prin decizia directorului executiv al instituţiei, ea a predat tot inventarul de la biroul de resurse umane. Comisia a inventariat totul şi acesta a ajuns la altă colegă”, a declarat Leontin Laslău, reprezentant al sindicatului medicilor veterinari din DSVSA Hunedoara.

O anchetă internă a fost pornită de conducerea instituţiei. Şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara cercetează cazul, în urma plângerilor făcute de angajaţi.

Respectivele sesizări au fost înregistrate urmând a li se da curs în perioada următoare şi în funcţie de verificări se vor lua măsurile prevăzute de lege”, a declarat Bogdan Nițu, purtător de cuvânt IPJ Hunedoara.

Şefa Serviciului Personal din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare Hunedoara şi-a luat concediu medical în urmă cu câteva zile şi nu a putut fi contactată. Prejudiciul total adus angajaţilor înşelaţi este de 119 mii de lei.