Marș de protest al taximetriștilor din Constanța, vineri. De ce sunt nemulțumiți șoferii

Marș de protest al taximetriștilor din Constanța, vineri. De ce sunt nemulțumiți șoferii
Foto: Pixabay

Taximetriștii din Constanța au anunțat un protest pentru ziua de vineri, nemulțumiți de discuțiile cu autoritățile privind stațiile de taxi. Marșul va avea loc între orele 9.00 – 12.00, pe ruta bulevardul Aurel Vlaicu – bulevardul Tomis – Primărie, informează replicaonline.ro.

De ce protestează taximetriștii din Constanța

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de vineri apare și proiectul Regulamentului privind organizarea și executarea serviciului de transporturi în regim de taxi în municipiul Constanța, care include și anexa privind stațiile taxi.

Taximetriștii susțin, însă, că discuțiile cu autoritățile au fost altele, în sensul că, până la supunerea la vot a noului Regulament, vor discuta și anexa privind stațiile taxi. Acest lucru nu s-a mai întâmplat.

„Considerăm că este o capcană pentru noi, deoarece, coroborat cu aer 49 (1), prin care se împuternicește Comisia de Circulație să înființeze/desființeze/modifice stațiile și amplasamentul acestora, precum și numărul locurilor de taximetrie din stații, taximetriștii vor fi sancționați, iar la sancțiuni repetate autorizația taxi se suspendă, urmând să nu mai fie prelungită valabilitatea acesteia cu încă 5 ani la reautorizare”, au transmis reprezentanții Federației Națională a Sindicatelor Șoferilor din România.

100 de taximetre vor participa la acțiunea de protest.

Ultima oră
21:16 - Un bărbat de 45 de ani a fost rănit grav de un urs la Comarnic
20:55 - Poliţia Română anunță că are circa 3.000 de dispozitive cu care poate verifica certificatele verzi
20:31 - Înregistrări din ședința în care echipa lui Dan Barna pregătește strategia pentru turul 2 cu Dacian Cioloș: „E caft pe bune” / „O să facem un call center cu vedete”
20:16 - Administrația Prezidențială a anunțat oficial faptul că Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la Congresul PNL
20:10 - Dan Motreanu: Nu candidez pentru nicio funcție la Congresul PNL / Ce înseamnă „echipa câștigătoare”? Pe cine au învins? / Ar fi o pată mare pe obrazul PNL și al președintelui Iohannis să fie aleși oameni controversați
19:44 - China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor: Au fost blocate toate tranzacțiile
19:42 - Certificatul verde, un adevărat imbold pentru vaccinare. Măsura a fost adoptată cu întârziere de Guvernul Cîțu, într-un moment în care campania aproape înțepenise
19:10 - Raed Arafat confirmă: Intrarea la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde
19:05 - Aproape 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 cu prima doză. Mai bine de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)