Mărturia impresionantă a dr. Mădălina Vesa: Cum recunoști un medic dedicat pacienților și unul care a venit în sistem doar ca să facă bani

Mărturia impresionantă a dr. Mădălina Vesa: Cum recunoști un medic dedicat pacienților și unul care a venit în sistem doar ca să facă bani
Foto: Pixabay.com

Cadrele medicale lucrează la foc automat în lupta cu pandemia, având în vedere că tot mai multe persoane se îmbolnăvesc de COVID-19 și din ce în ce mai mulți pacienți ajung să aibă nevoie de îngrijiri medicale în ATI.

Dr. Mădălina Vesta a distribuit un mesaj impresionant în mediul online, ce a fost preluat de către CNCAV și distribuit pe pagina RO-Vaccinare.

Medicul de familie din Alba Iulia a vorbit despre cât de important este ca un doctor să își educe pacienții înainte de a-i trata și mai ales despre detaliile care fac diferența între cadrele medicale.

Mădălina Vesa: Cum recunoști un medic dedicat pacienților

Cel mai simplu mod de a recunoaște un medic dedicat pacienților față de unul care pune mai presus banul sau alte câștiguri personale sau profesionale în detrimentul sănătății este să îl întrebați de prevenție. 

Dacă auziți un medic că preferă să se construiască secții ATI fără număr, dar există o posibilitate de a nu se ajunge la boala gravă, fugiți de el mâncând pământul.

Dacă vă spune ginecologul că este mai bine să faceți un examen Babeș Papa Nicolau în fiecare an (adică să vă găsească boala în fază incipientă), dar fără să vă spună că există un vaccin care vă va feri de boală (adică reduceți posibilitatea foarte mult de a ajunge la o infecție ce duce la cancer), fugiți de el mâncând pământul.

Dacă vă spune pediatrul că este mai bine să nu faceți vaccinul rotaviral copilului vostru, fugiți de el mâncând pământul. Dacă vă spune pneumologul că nu este nevoie să faceți vaccinul pneumococic și dumneavoastră suferiți de astm sau BPOC, fugiți de el.

Dacă medicul dumneavoastră de familie nu vă spune de beneficiile vaccinurilor (să aveți cunoștință de toate vaccinurile și ce pot ele preveni) și preferă să vă îmbolnăviți, schimbați-l în secunda 2.  Orice specialist trebuie să vă învețe să faceți prevenție, adică să nu ajungeți bolnavi ca apoi să dăm tratamente nesfârșite.

Dacă eu fac prevenție și am pacienți sănătoși, am x bani.

Dacă nu fac prevenție, automat voi avea pacienți bolnavi și consultațiile se vor înmulți. Rolul medicului este să se implice și în educația oamenilor, nu doar de a trata boli.

Haideți să prevenim când putem. Din păcate avem mult prea multe boli ce nu le putem preveni. 

Meditați, vă rog, la acest aspect”, a scris dr. Mădălina Vesa, pe Facebook.

Ultima oră
17:51 - Premierul desemnat propune un armistițiu pe scena politică. Nicolae Ciucă: Este soluția pentru ieșirea din această criză / A doua încercare de formare a Guvernului se lovește de un blocaj sever
17:36 - Adriana Trandafir nu mai rezistă presiunii de la Asia Express. Concurenta nu se oprește din plâns
17:35 - Florin Cîțu: PSD și USR trebuie să facă și fapte / Un armistițiu nu se face între prieteni, ci între inamici. Dacă fiecare partid vrea să își vadă interesul electoral, nu vom ajunge la o concluzie (VIDEO)
17:24 - Mitică Dragomir, scandal în direct, cu un jurnalist: „Bă nenorocitule, bă nesimțitule!”
17:24 - UE sprijină Republica Moldova pentru a face față în problema aprovizionării cu gaze. Ursula von der Leyen: Experții noștri sunt pe teren pentru a ajuta la rezolvarea situației
17:24 - Florin Cîțu: Nicolae Ciucă a cerut PSD și USR un armistițiu politic. Partidele să susțină un guvern minoritar PNL – UDMR, pe termen limitat (VIDEO)
17:02 - Valeriu Gheorghiță anunță maraton de vaccinare la fiecare sfârşit de săptămână, în București, până la finele anului. Lista centrelor (VIDEO)
16:56 - Andreea Esca nu mai zâmbește. Ce o macină
16:43 - Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași cere ca medicamentul antiviral Favipiravir să fie eliberat cu circuit deschis, în farmacii: „Va duce la reducerea numărului de internări”
16:42 - Un șofer de autocar a spulberat barierele de la o trecere la nivel cu calea ferată, în Prahova (VIDEO)