Membrii comisiei parlamentare vor merge la Roşia Montană pentru a vedea care este situaţia şi ce pretenţii au localnicii (VIDEO)

Membrii comisiei parlamentare vor merge la Roşia Montană pentru a vedea care este situaţia şi ce pretenţii au localnicii (VIDEO)
Foto: evz.ro

Membrii comisiei parlamentare vor merge miercuri la Roşia Montană pentru a vedea exact care este situaţia şi ce pretenţii au localnicii. Şi chiar dacă participă la dezbateri, liberalii au decis: vor vota împotriva proiectului. Controversele nu se sting însă. Un document din 2007 arată relaţia veche dintre Fundaţia Soros şi Academia Română, iar Asociaţia ‘Alburnus Maior’ a anuntat deja ca nu va participa la lucrările Comisiei Parlamentare.

Marți seara după audierile din Ocmiei, deci practic miercuri, vom pleca la Roșia Montană și spre seară vom avea un program de o oră, o oră și jumătate la Câmpeni”, a declarat Darius Vâlcov, președintele Comsiei pentru Roșia Montană.

Reprezentanţii comisiei spun că vor discuta miercuri atât cu sindicatele cât şi cu ONG-urile din zonă.

Până la discuții în zonă, decizia PNL este clară. Liberalii vor vota împotriva proiectului.

Între timp, Asociaţia ‘Alburnus Maior’ a anunțat deja că nu va participa la lucrările Comisiei Parlamentare care analizează poiectul de lege privind Roşia Montană. Motivul: nu va legitima convorbiri inutile pe marginea unui proiect pe care îl consideră neconstituțional. Cu alte cuvinte, reprezentanţii Asociaţiei nu sunt dispuşi la dialog, pe acest subiect, iar semnalul de alarmă tras de ei este că odată implementat, proiectul ar aduce mai multe efecte negative.

Membrii Asociaţiei anunţă că au pus la dispoziţia fiecărui parlamentar rapoarte care arată efectele proiectului.

Iar cât priveşte relaţiile dintre Fundatia Soroș Romania și Academia Română, istoria ne arată că sunt mai mult decât strânse. În urmă cu 6 ani, fundația și Academia au inaugurat oficial Centrul de Informare Roșia Montană.

Evenimentul s-a desfășurat pe 30 iunie 2007, iar centrul de informare deschis în zonă avea scopul de a monitoriza deciziile luate pentru demararea proiectului dar și susținerea localnicilor în a-și promova și apăra drepturile afectate prin proiectul RMGC, se arăta în program. Despre George Soroş s-a spus în repetate rânduri că s-ar afla în spatele protestelor din Piata Universităţii.

Comisia parlamentară va vizita miercuri Roșia Montană

Embed:

Ultima oră
10:54 - ÎPS Calinic, despre homosexuali: „Să-şi schimbe orientarea, care s-a dovedit a fi nocivă pentru trup şi suflet”
10:51 - Marcel Ciolacu, despre un guvern tehnocrat condus de Alexandru Rafila: „Este o posibilitate și nu trebuie exclusă” / „Răbdarea românilor începe să ia sfârșit”
10:37 - Timișorenii au mai stat o noapte în frig, după ce înțelegerea cu furnizorul de gaz a căzut în ultimul moment
10:33 - Povestea unui medic trimis în Ungaria pentru a trata bolnavii de COVID din România. „M-au întrebat de ce nu s-au vaccinat, nu am ştiut ce să răspund”
10:27 - Percheziții la centrul de vaccinare Neghiniță din Sectorul 2. Un număr de 168 de persoane, duse la audieri. Primarul Radu Mihaiu: „Suspendăm activitatea și suplimentăm fluxurile de vaccinare la celelalte centre”
10:20 - Cine este misteriosul soţ al actriţei Anca Androne, „Delia” din serialul „Adela”, de la Antena 1. Bărbatul a jucat la Hollywood, inclusiv în Harry Potter
10:03 - Crin Antonescu: Cred că refacerea coaliției cu USR e o variantă înfundată
09:55 - Papa Francisc, vaccinat cu a treia doză de vaccin anti-COVID
09:44 - Vaccinarea la chiuvetă: Membrii unui lot olimpic şi un poliţist de la Pașapoarte, printre beneficiari
09:43 - 10.000 de angajați din țările non-UE au fost aduși să lucreze în sectorul HoReCa din România. „Salariile personalului din țările asiatice sunt cam aceleași cu cele ale angajaților din țara noastră”