Membrii comisiei parlamentare vor merge la Roşia Montană pentru a vedea care este situaţia şi ce pretenţii au localnicii (VIDEO)

Membrii comisiei parlamentare vor merge la Roşia Montană pentru a vedea care este situaţia şi ce pretenţii au localnicii (VIDEO)
Foto: evz.ro

Membrii comisiei parlamentare vor merge miercuri la Roşia Montană pentru a vedea exact care este situaţia şi ce pretenţii au localnicii. Şi chiar dacă participă la dezbateri, liberalii au decis: vor vota împotriva proiectului. Controversele nu se sting însă. Un document din 2007 arată relaţia veche dintre Fundaţia Soros şi Academia Română, iar Asociaţia ‘Alburnus Maior’ a anuntat deja ca nu va participa la lucrările Comisiei Parlamentare.

Marți seara după audierile din Ocmiei, deci practic miercuri, vom pleca la Roșia Montană și spre seară vom avea un program de o oră, o oră și jumătate la Câmpeni”, a declarat Darius Vâlcov, președintele Comsiei pentru Roșia Montană.

Reprezentanţii comisiei spun că vor discuta miercuri atât cu sindicatele cât şi cu ONG-urile din zonă.

Până la discuții în zonă, decizia PNL este clară. Liberalii vor vota împotriva proiectului.

Între timp, Asociaţia ‘Alburnus Maior’ a anunțat deja că nu va participa la lucrările Comisiei Parlamentare care analizează poiectul de lege privind Roşia Montană. Motivul: nu va legitima convorbiri inutile pe marginea unui proiect pe care îl consideră neconstituțional. Cu alte cuvinte, reprezentanţii Asociaţiei nu sunt dispuşi la dialog, pe acest subiect, iar semnalul de alarmă tras de ei este că odată implementat, proiectul ar aduce mai multe efecte negative.

Membrii Asociaţiei anunţă că au pus la dispoziţia fiecărui parlamentar rapoarte care arată efectele proiectului.

Iar cât priveşte relaţiile dintre Fundatia Soroș Romania și Academia Română, istoria ne arată că sunt mai mult decât strânse. În urmă cu 6 ani, fundația și Academia au inaugurat oficial Centrul de Informare Roșia Montană.

Evenimentul s-a desfășurat pe 30 iunie 2007, iar centrul de informare deschis în zonă avea scopul de a monitoriza deciziile luate pentru demararea proiectului dar și susținerea localnicilor în a-și promova și apăra drepturile afectate prin proiectul RMGC, se arăta în program. Despre George Soroş s-a spus în repetate rânduri că s-ar afla în spatele protestelor din Piata Universităţii.

Comisia parlamentară va vizita miercuri Roșia Montană

Embed:

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)