Mina marină distrusă duminică seară ar fi fost descoperită de o ambarcațiune privată, susține un cititor B1TV.ro / MApN și Forțele Navale spun că a fost găsită de Garda de Coastă (FOTO, VIDEO)

Mina marină distrusă duminică seară ar fi fost descoperită de o ambarcațiune privată, susține un cititor B1TV.ro / MApN și Forțele Navale spun că a fost găsită de Garda de Coastă (FOTO, VIDEO)
Foto: Facebook @ Forțele Navale Române

Un cititor B1TV.ro susține că mina marină distrusă duminică seară de scafandrii Forțelor Navale Române nu a fost descoperită de Garda de Coastă, ci de o ambarcațiune privată.

Cititorul spune că echipajul ambarcațiunii private, odată ce a descoperit mina, a informat Serviciul VTS Constanța din cadrul Autorității Navale Române, Poliția de Frontieră și Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Pe adresa redacției, el a trimis și un clip video, și o fotografie care arată o mină plutind în derivă.

MApN și Forțele Navale spun că mina marină a fost găsită de Garda de Coastă

În comunicatul transmis duminică, Ministerul Apărării Naționale spunea că „mina a fost descoperită de o structură a Gărzii de Coastă, iar intervenția scafandrilor EOD a fost solicitată în conformitate cu procedurile operaționale naționale, specifice pentru astfel de situații”.

Într-o intervenție la Special B1 cu Nadia Ciurlin, duminică seară, col. Corneliu Pavel de la Forțele Navale Române a transmis un mesaj similar.

Mai concret, întrebat dacă mina a fost descoperită de o navă comercială, el a afirmat: „Nu, așa cum spuneam mai devreme, militarii de la Garda de Coastă, colegii de la Garda de coastă, au descoperit mina. Conform procedurilor standard la nivel național, aceștia au anunțat Forțele Navale Române pentru că scafandrii de luptă EOD, care sunt specializați în dezamorsarea dispozitivelor explozive improvizate, scafandrii reprezintă singura structură din România care este abilitată să distrugă, să neutralizeze dispozitivele explozive marine”.

Urmăriți B1TV.ro și pe