Ministerul Educației a început o anchetă disciplinară în cazul profesorului de sport din București, acuzat că ar fi fotografiat eleve în toaleta școlii

Ministerul Educației a început o anchetă disciplinară în cazul profesorului de sport din București, acuzat că ar fi fotografiat eleve în toaleta școlii
Foto: dantanasa.ro

Sorin Cîmpeanu a declarat că Ministrul Educației a început o anchetă disciplinară la Școala nr.164 din București, în cazul profesorului de sport, acuzat că a le-ar fi făcut fotografii unor eleve în timp ce acestea se aflau în toaleta școlii, informează Mediafax.

Ministrul Educației a precizat că a dispus vineri de o echipă specială pentru a efectua cercetări, rezultatele urmând să fie gata în următoarele zile.

„Încă din această dimineaţă, de la ora 8.00, la şcoala 164 din Bucureşti, din Sectorul 6, se află o echipă care realizează cercetarea disciplinară, vom avea rezultate preliminarii la nivelul acestei zile şi săptămâna viitoare, la început, vom avea şi concluzia colegilor care efectuează cercetarea disciplinară. În paralel, este foarte bine că se derulează, dincolo de aria de competenţe a Ministerului Educaţiei, şi o cercetare pe linie penală pe baza unei sesizări la Poliţia Municipiului Bucureşti”, a declarat Cîmpeanu.

Întrebat dacă s-ar putea lua anumite măsuri pentru prevenirea cazurilor de acest fel, precum o alegere mai strictă a cadrelor didactice, Sorin Cîmpeanu a precizat că ministerul a avut „intervenții ferme” în cazuri similare.

„Evident că este necesară o atenţie mai mare. Îmi pare rău că uneori se uită intervenţiile ferme din ultima perioadă în fiecare caz în parte. Se uită iniţiativele sistemice pe care le avem pentru asigurarea disciplinei în şcoli, pentru eliminarea actelor de violenţă şi a altor acte de natura celor menţionate”, a răspuns Câmpeanu.

Părinții unor eleve de 8 ani de la Școala 164 din București susțin că profesorul de sport le-ar fi făcut fotografii fetițelor de 8 ani în timp ce acestea se aflau în toaleta unității. Totodată, aceștia spun că profesorul le vorbește urât elevilor, are un comportament nedidactic și intră frecvent peste fetițe în vestiare. Cazul a ajuns și în atenția Poliției. (Detalii AICI)

Ultima oră
09:03 - Valeriu Gheorghiță: „Vaccinarea reduce de 25 de ori riscul să ajung la spital în cazul în care mă îmbolnăvesc cu varianta Delta”
08:41 - Companiile din România preferă împrumuturile externe. Un stoc ridicat de datorie către creditori externi poate deveni o problemă în vremuri de criză, avertizează BNR
08:35 - Despărțire surpriză în lumea mondenă: Cristian Boureanu și Laura Dincă și-au spus adio după aproape șapte ani de relație
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente / Insula Rhodos a rămas fără apă și curent electric (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)