Ministerul Transporturilor: Tronsonul A2 Drajna – Fetești și 5 DN sunt închise, 160 de trenuri anulate și șase nave blocate în gheață

Ministerul Transporturilor: Tronsonul A2 Drajna - Fetești și 5 DN sunt închise, 160 de trenuri anulate și șase nave blocate în gheață

Oficiali ai Ministerul Transporturilor au anunțat, duminică, în cadrul unei conferințe de presă, că cinci drumuri naționale sunt închise, precum și sectorul Drajna-Fetești al A2, 160 de trenuri sunt anulate și șase nave sunt blocate în gheață.

La acest moment mai sunt închise cinci drumuri naționale, precum și A2, între Drajna și Fetești”, a declarat un oficial al MTI.

Celelalte drumuri închise sunt A2 Drajna – Feteşti pe sensul către Bucureşti; DN1D Albeşti Paleologu – Urziceni; DN 23B Măicăneşti – Ciorăşti; DN61 Ghimpaţi – Găeşti; DN 65A Roşiorii de Vede – Turnu Măgurele și DN 5B Giurgiu – Ghimpați.

În total avem 2.315 utilaje în teren și am dispus suplimentarea numărului de utilaje încă de ieri către direcțiile regionale de drumuri principal afectate. Am verificat de ieri stocurile, avem 800 de tone de motorină, 80.000 de tone de nisip, 40.000 de tone de sare la dispoziție”, a declarat oficialul.

La această oră sunt anulate 160 de trenuri de călători. Sunt închise 8 linii feroviare și pe 11 se circulă cu restricții de circulație”, a declarat un oficial.

În ceea ce privește transportul aerian, toate aeroporturile sunt deschise, se operează fără probleme.

Analizăm posibilitatea împreună cu operatorii aerieni de a oferi alternative de transport aerian pentru zonele în care nu este posibil transportul rutier și feroviar, în funcție de solicitările existente”, a declarat un oficial al MTI.

În ceea ce privește transportul naval, porturile Constanța, Midia și Mangalia sunt deschise și operează în condiții de iarnă.

În privința traficului pe Dunăre, rămâne în continuare restricția de circulație anterioară, navigația fluvială fiind întrerupră între kilometri 175 și 975. Totodatăm, șase nave blocate în gheață.

Totodată, autoritățile fac eforturi deosebite pentru a menține Canalul Sulina în stare de navigație.

Drumuri închise, trenuri anulate

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_15813').select();" id="embed_text_15813" />
Urmăriți B1TV.ro și pe