Ministrul Educației, despre faptul că 3.500 de profesori necalificați intră la ore: Este o situație care se perpetuează de mai mulți ani. Anul acesta este un număr mai mic al posturilor ocupate de persoane care nu au calificarea necesară (VIDEO)

Ministrul Educației, despre faptul că 3.500 de profesori necalificați intră la ore: Este o situație care se perpetuează de mai mulți ani. Anul acesta este un număr mai mic al posturilor ocupate de persoane care nu au calificarea necesară (VIDEO)
Foto: enational.ro

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a oferit luni lămuriri, în cadrul emisiunii ”România, acum”, de pe B1 TV, cu privire la afirmația conform căreia 3.500 de profesori necalificați vor preda în anul școlar 2015-2016. Cîmpeanu susține că este vorba despre un număr mai mic de presoane necalificate față de anul precedent și că este vorba despre prosturi la care nu se prezintă mulți candidați.

”Este o situație care se perpetuează de mai mulți ani. Anul acesta este un număr mai mic al posturilor ocupate de persoane care nu au calificarea necesară. Sunt posturi la care nu se prezintă candidați. Ce se poate face? E simplu, o salarizare mai bună, condiții mai bune pentru angajați. Este vorba de posturi în localități izolate”, a explicat ministrul.

Sorin Cîmpeanu a anunțat că marți va purta negocieri cu sindicatele și premierul pe tema salarizării din Educației, subliniind că este vorba despre creșteri suplimentare peste cei 5 plus 5%
care au fost alocați în 2015.

Referitor la informația comnform căreia ministrul și-a dat fiul la meditații, Sorin Cîmpeanu a precizat: ”Nu este un lucru simplu de rezolvat dar sunt adeptul ideii că dacă facem abstracție de acele probleme nu înseamnă că le-am și rezolvat. Nu este una din problemele la care se va găsi prea curând sau prea ușor o soluție. Întotdeauna părinții vor dori o pregătire mai bună pentru copiii lor.  Nu am spus că nu sunt probleme în educație. Sunt foarte multe probleme importante în educație care trebuie rezolvate. Lucrurile trebuie privite nuanțat. E nevoie să reușim să eliminăm acea doză de ipocrizie care există în sistem”.

Cîmpeanu, despre faptul că 3.500 de profesori necalificați intră la ore

Ultima oră
20:51 - Ciprian Pandea (PNL Călărași), despre șeful interimar al Gărzii de Mediu: Alexandru Lucian Vasile era adjunctul lui Octavian Berceanu, cu care a colaborat foarte bine, și este un om cu studii în domeniu
20:50 - Cine e noul șef al Gărzii de Mediu: Fiul primarului PNL din Jegălia a fost numit interimar în locul lui Octavian Berceanu, demis de Florin Cîțu în ciuda rezultatelor semnificative
20:39 - Octavian Berceanu: Demiterea mea se reflectă direct asupra calității aerului pe care îl respirăm, a vieții pe care o ducem și a modului în care gestionăm mediul și sănătatea noastră (VIDEO)
20:39 - Radu Oprea, despre partidul lui Liviu Dragnea: Au mai fost încercări ale foștilor lideri PSD, dar astăzi niciunul nu este un partid parlamentar (VIDEO)
19:55 - DSU o contrazice pe Dana Budeanu și lămurește situația de la Floreasca: Sunt internați 11 pacienți în ATI, dintre care doar 3 sunt vaccinați cu schema completă
19:48 - Sorin Cîmpeanu: Dacă se păstrează viteza de creștere a incidenței în București, vom ajunge la 6 la mie în octombrie. Previziunile specialiștilor spun că pragul va fi depășit pe o perioadă relativ scurtă (VIDEO)
19:31 - Campania de vaccinare înaintează lent: Circa 12.000 de persoane vaccinate în 24 de ore
19:29 - Bucurie mare în familia regală. Prințesa Beatrice a născut o fetiță (FOTO)
19:13 - Petre Cozma, mesaj dur: „Nu o să mai intru în Dinamo, nu mai vreau nimic cu numele lui Marian Cozma acolo”
18:54 - Alexandru Rafila: Copiii cu vârste mai mici de 12 ani ar trebui să fie scutiți de prezentarea certificatelor verzi