Neptun: Unioniștii protestează în fața clădirii unde are loc ședința comună dintre guvernele României și Republicii Moldovei (VIDEO)

Neptun: Unioniștii protestează în fața clădirii unde are loc ședința comună dintre guvernele României și Republicii Moldovei (VIDEO)
Foto: B1 TV

Marți are loc la Neptun o ședință comună între guvernul României și cel al Republicii Moldova, iar unioniștii protestează în fața clădirii.

O parte dintre ei s-au îmbrâncit cu jandarmii prezenți.

Unioniștii cer unificarea celor două țări, peste 100 de persoane fiind prezente la ședința comună, după ce au venit cu 5 autocare.

Ședința este condusă de premierul Victor Ponta și primul ministru Valeriu Streleț, reuniunea fiind decisă odată cu vizita oficialului român la Chișinău, unde a fost semnat al patrulea protocol dintre cele două guverne.

Cristian Diaconescu, fost ministrul de Externe, este de părere că „cei care s-au adunat la Neptun vor să arate că există o idee, viziune, proiect și să sensibilizeze politicienii celor două țări astfel încât acest proiect să fie tratat cu toată seriozitatea”.

„Cred că ei doresc să aibă o punte de legătură cu cei care conduc cele două țări. Sunt conștienți că procesul e lung, anevoios, dar consecvența și determinarea îl pot duce la bun sfârșit. E nevoie de o conștientizare a societății de pe ambele maluri ale Prutului, să existe o voință națională. (…) Miniștrii ar trebui să fie atenți și să discute cu ei. Pentru ei înseamnă mult ca o astfel de discuție să se întâmple”, a spus Diaconescu într-o intervenție directă pentru Știrile B1 TV.

Unioniștii protestează în fața clădirii unde are loc ședința comună dintre guvernele României și Republicii Moldovei

Ultima oră
22:56 - Shakira, acuzată de evaziune fiscală în Spania. Ce sumă ar fi evitat cântăreața să plătească
22:50 - Emil Boc, despre OUG privind împrumuturile de Trezorerie: Se adresează primăriilor mici și mijlocii, pentru cofinanțarea proiectelor din fonduri europene sau naționale. Premierul a fost prompt (VIDEO)
22:41 - Mecanicul locomotivei responsabil pentru accidentul de la Fetești a fost reținut. Acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul incidentului
22:17 - Sepsi Sfântu Gheorghe, a doua echipă românească eliminată la penalty-uri din Conference League. Spartak Trnava merge mai departe după două remize
22:07 - Bilanț tragic în Turcia din cauza incendiilor în apropiere de Antalya. Mai multe hoteluri au fost evacuate
21:40 - AUR solicită demisia lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, după ce zeci de copii au stat blocaţi mai multe ore în câmp, în trenul Mangalia-Arad
21:35 - Victor Negrescu: Cred că inclusiv dreapta are oameni care pot face mai multe pe fonduri europene decât Ghinea. Dacă nu accesăm banii din PNRR, toată România pierde, mai ales la împrumuturi (VIDEO)
21:23 - Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, anunță că îl va sprijini pe Florin Cîțu
20:56 - Marea Britanie, Spania și Grecia, printre țările europene aflate în zona roșie. CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat (DOCUMENT)
20:47 - Centrul European pentru Controlul Bolilor avertizează: Nu călătoriţi în Mykonos, Santorini, Rhodos şi în alte 10 insule greceşti