Netflix a pierdut aproape un milion de abonați

Netflix a pierdut aproape un milion de abonați
Netflix a pierdut aproape un milion de abonați Foto: Pixabay

După ce s-a bucurat de o dominație pe termen lung în zona streaming-ului, Netflix se confruntă cu o luptă grea pentru a-și păstra poziția, arată BBC.

Singura salvare din această perioadă a fost Stranger Things

Acesta a pierdut aproape 1 milion de abonați între aprilie și iulie, în condițiile în care numărul celor care renunță la serviciu s-a accelerat.

Întrebat ce ar fi putut împiedica scăderea în continuare a abonamentelor, directorul executiv al firmei, Reed Hastings, a declarat: „Dacă ar fi să menționăm un singur lucru, am putea spune „Stranger Things”.

Mult așteptatul al doilea volum al ultimului sezon din Stranger Things este unul dintre cele câteva seriale care vor fi difuzate de Netflix în această lună, sursă foto: captură YT

Noul sezon al serialului a avut un succes fenomenal și este posibil să fi contribuit într-o oarecare măsură la stoparea exodului clienților Netflix.

În aprilie, compania a raportat prima pierdere de abonați din 2011 încoace, o veste care a fost urmată de sute de desființări de locuri de muncă.

Rivalii îi contestă poziția dominantă, în timp ce creșterile de prețuri au avut efecte negative.
Pierderile de abonați raportate marți sunt cele mai mari din istoria firmei, SUA și Canada găzduind cel mai mare număr de anulări în acest trimestru, urmate de Europa.

Poziția Netflix de lider de piață este fragilă

Guy Bisson, director executiv la Ampere Analysis, a declarat că era „inevitabil” ca Netflix să înceapă să își vadă slăbită stăpânirea pe piață.

Este o schimbare radicală pentru Netflix, care s-a bucurat ani de zile de o creștere aparent de neoprit, deoarece a revoluționat modul în care oamenii din întreaga lume consumă divertisment.

Poziția sa de lider global a fost cimentată atunci când a urmat pandemia în 2020, iar oamenii, blocați în case și cu puține alte opțiuni de divertisment, s-au înghesuit să urmărească Squid Game și The Crown.

Dar, pe măsură ce obiceiurile de dinainte de pandemie revin, Netflix a avut dificultăți în a atrage noi abonați – și în a pătra loialitatea membrilor existenți, mai ales că criza costului vieții duce la strângerea curelei.

De asemenea, compania se confruntă cu o concurență acerbă din partea unor produse precum Apple TV, HBO Max, Amazon Prime și Disney+.

Urmăriți B1TV.ro și pe