Nicolae Ciucă a mulțumit Franței pentru prezența militară în România / La rândul său, Emmanuel Macron a adresat mulțumiri Armatei Române

Nicolae Ciucă a mulțumit Franței pentru prezența militară în România / La rândul său, Emmanuel Macron a adresat mulțumiri Armatei Române
Foto: Twitter @ Guvernul României

Prim-ministrul Nicolae Ciucă, liderul PNL, a mulțumit Franței pentru prezența militară în România, în contextul în care marți seară îl întâmpinase pe președintele francez Emmanuel Macron la Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” din județul Constanța.

Emmanuel Macron a fost primit în România de Nicolae Ciucă, iar miercuri se va întâlni și cu Klaus Iohannis

„Am avut plăcerea de a-l primi pe preşedintele francez Emmanuel Macron în România. Bun venit, domnule preşedinte! Încă o dată, un mare mulţumesc Franţei pentru prezenţa militară în România, în cadrul forţei de reacţie rapidă a NATO”, a scris premierul, marți, pe Twitter.

Odată sosit în România, Emmanuel Macron a mers la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, acolo unde le-a adresat mulțumiri militarilor francezi și aliați.

„Vreau totodată să mulţumesc Armatei Române pentru cum v-au primit, pentru cooperarea pe care a ştiut să o construiască şi să le mulţumesc tuturor aliaţilor prezenţi, în mod special aliaţilor noştri americani, care sunt reprezentaţi aici şi care joacă un rol esenţial pe flancul de Est al Alianţei”, a declarat șeful statului francez, citat de Agerpres.

Cu această ocazie, Macron a scos în lumină importanța pe care a avut-o reacția rapidă a aliaților din NATO, inclusiv a Franței, care au suplimentat numărul efectivelor de pe Flancul Estic al Alianței.

„Deplasându-vă atât de repede (…), aţi contribuit la consolidarea acestui parteneriat, dar şi la clădirea a ceva şi mai preţios între naţiuni şi între armate, încrederea. Şi în mod particular încrederea prietenilor noştri români şi a întreg flancului estic al Europei şi alianţei noastre. Acest lucru este nepreţuit”, a subliniat preşedintele francez.

El a vorbit și despre războiul din Ucraina.

„Nimeni nu ştie să spună ce ne vor aduce următoarele săptămâni, următoarele luni. Vom face totul pentru a continua să stopăm efortul de război al Rusiei, să-i ajutăm pe ucraineni şi armata lor şi să continuăm negocierile”, a continuat Macron, care miercuri se va întâlni la Baza Mihail Kogălniceanu și cu omologul său român, Klaus Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe