Noul primar al Capitalei, Gabriela Firea, la discuțiile de la Primărie cu reprezentați din RADET: Vom acorda 3.5 milioane de euro pentru reparația rețelelor (VIDEO)

Noul primar al Capitalei, Gabriela Firea, la discuțiile de la Primărie cu reprezentați din RADET: Vom acorda 3.5 milioane de euro pentru reparația rețelelor (VIDEO)

Gabriela Firea a primit marți la sediul Primăriei o delegație de la RADET, iar după întâlnirea cu aceștia a făcut mai multe declarații de presă.

Noul primar al Bucureștiului a spus: "Împreună putem să găsim căile cele mai bune ca bucureștenii să beneficieze de condiții decente, de apă caldă și de căldură.În acest moment suma necesară pentru reparațiile pentru ca RADET să facă reparațiile necasare pentru rețelele cele mai îmbătrânite și afectate este de 3.5 milioane de euro. Suntem de acord, azi am dat acceptul, iar în prima ședință de Consiliu General al Municipiului București de săptămâna viitoare va avea loc o rectificare bugetară care să prevadă această sumă".

Gabriela Firea a cerut să se acționeze în regim de urgență pentru a fi pregătiți înainte de venirea iernii. Rețele termice la care se va acțiuna sunte cele de la Mihai Bravu și Banu Mantea- Filantropia. Mai multe cartiere vor beneficia de aceste intervenții, iar dacă va fi nevoie se va interveni și în alte zone.

O problemă subliniată de către primar este faptul că dacă suma va fi aprobată în CGMB, aceasta nu poate fi trimisă de municipalitate către contul RADET, deoarece acesta este blocat de către ELCEN în urma unei hotărâri judecătorești. Acest lucru va fi discutat mâine în întâlnirea cu ELCEN, iar Gabriela Firea a cerut sprijin pe acest caz și de la ministrul Energiei și de la premier, pentru ca banii să nu mai fie opriți și să ajungă pentru reparații.

RADET va beneficia prin municipalitate de o sumă de 187 de milioane de euro, prin fonduri europene, iar oficialii vor încerca să grăbească calendarul operațional stabilit, deoarece procesul pentru documente depuse la Bruxelles se derulează cu greu, în așa fel încât termenul să fie avansat pentru 1 octombrie anul acesta.

Gabriela Firea: Vom acorda 3.5 milioane de euro pentru reparația rețelelor

#DIRECT_ONE_jqqcrk#