O jurnalistă de origine turcă, angajată a unui post de televiziune belgian, a fost arestată la București, fiind suspectată de terorism

O jurnalistă de origine turcă, angajată a unui post de televiziune belgian, a fost arestată la București, fiind suspectată de terorism

O jurnalista de origine turcă, suspectată de terorism, a fost arestată la București, potrivit unui site de știri.

Bilgin Zulfyie, alias Denise, reporter la postul belgian Sterk TV,  un canal de limba kurdă, este bănuita de legături cu grupări teroriste kurde. Femeia, în vârstă de 37 de ani, figurează pe lista posibililor teroriști căutați de autoritățile din Turcia.

Bilgin Zulfyie a fost prinsă de polițiștii români în urmă cu aproximativ două săptămâni. Femeia intrase în România împreună cu doi prieteni și voia să meargă în vacanță în Grecia.

Însă, polițiștii bulgari de la Vidin i-au obligat să se întoarcă în țara noastră, întrucât unul dintre bărbații care o însoțeau pe jurnalistă ar fi avut interdicția de a intra în Bulgaria.

În fața judecătorilor Cuții Supreme, femeia a afirmat că este victima unei confuzii. Jurnalista a susținut că autoritățile turce care i-au publicat datele au furnizat fotografia unei alte jurnaliste din Turcia, care ar avea același nume de familie și ar fi născută în același oraș.

Peste o lună, Curtea de apel Craiova va decide dacă jurnalista va fi extradata in Turcia, informează PRO TV.

Tags:
Ultima oră
09:49 - Valeriu Gheorghiță, mesaj pentru medicii nevaccinați anti-COVID: „Sprijinul statului, pentru testarea gratuită, nu poate să fie la nesfârșit”
09:19 - Românii cumpără apartamente și case la mare. Cât costă locuințele de lux din Mamaia Nord (VIDEO)
08:36 - Cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc. Surprize în topul celor mai căutate stațiuni: „Cererea este mai mare ca oferta” (VIDEO)
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme”