O sută de militari de la Craiova, detașați în Mehedinți pentru a interveni în caz de nevoie

O sută de militari de la Craiova, detașați în Mehedinți pentru a interveni în caz de nevoie

O sută de militari de la Garnizoana Craiova au fost detaşaţi la Drobeta Turnu Severin pentru a interveni în judeţul Mehedinţi, dacă va fi nevoie. Şi asta în condițiile în care județul este sub cod portocaliu de inundaţii.

Alţi 75 de pompieri ai Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă „Dealu Spirii” Bucureşti au ajuns in zonele afectate din judeţele Teleorman şi Argeş.

Anunţul că pompieri, jandarmi şi militari din judeţele învecinate zonelor afectate de inundaţii vor fi detaşaţi pentru a participa la operaţiuni de salvare sau consolidare a fost făcut de Ministrul de Interne, Gabriel Oprea. Aşa se face că, joi noapte, 100 de militari de la Garnizoana Craiova au fost cazaţi la sediul Poliţiei de Frontieră Mehedinţi. Soldaţii au aşteptat ordinele superiorilor pentru a interveni în funcţie de necesităţi.

Prefectul de Mehedinţi, Nicolae Drăghia, a declarat că pe moment nu au putut fi indicate zonele în care se pot produce inundaţii. Drăghia a mai precizat că 50 de militari în rezervă, dar şi forţe din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu sunt pregătiți să intervină în județ, în caz de nevoie.

La comandamentul de la Mehedinţi a participat şi ministrul apărării, Mircea Duşa.

„În fiecare localitate există persoane care au misiunea de a înştiinţa populaţia. Preventiv, pentru a avea forţe suplimentare în judeţ, am dispus în acest comandament ca de la Garnizoana Craiova să fie deplasaţi o sută de militari care vor fi cazaţi aici şi vor fi la dispoziţia Comandamentului judeţean pentru a interveni în situaţii de urgenţă. Avem pregătită şi escadrila de elicoptere de la Timişoara dacă va fi nevoie să intervenim”, a spus Mircea Dușa, care a plecat la Reşiţa pentru că şi judeţul Caraş Severin este vizat de cod roşu de inundații.

În judeţele Teleorman şi Argeş, 75 de pompieri ai Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă „Dealu Spirii” Bucureşti au ajuns în zonele afectate pentru a-şi ajuta colegii la misiunii de extragere a apei din gospodării, scriu jurnaliştii de la Evenimentul Zilei.

În zonele sinistrate, cei de la ISU Bucureşti au transportat şi cinci autocamioane, nouă motopompe transportabile, o motopompă remorcabilă si trei bărci pneumatice.

Urmăriți B1TV.ro și pe