O tânără din Constanța a obținut nota maximă la proba de matematică din testul SAT: Doar 1% dintre elevii din lume reuşesc acest lucru

O tânără din Constanța a obținut nota maximă la proba de matematică din testul SAT: Doar 1% dintre elevii din lume reuşesc acest lucru
Foto: reporterntv.ro

O elevă de clasa a XI-a din Constanţa face parte din procentul de 1% al elevilor din lume care au reușit să obțină punctajul maxim la proba de matematică a testului Scholastic Assessment Test (SAT), informează Mediafax.

Roxana Vătămanu, elevă a Liceului Teoretic Internaţional de Informatică din Constanța, a obținut punctajul maxim la proba de matematică, cea mai dificilă din cadrul testelor SAT, echivalentul Bacalaureatului românesc. Tânăra, care susține că subiectele testului nu se aseamănă cu cele din programa românească, s-a pregătit pentru acest examen timp de o lună şi jumătate.

„Timpul este scurt, de aproximativ un minut pe exerciţiu, şi astfel de foarte mare importanţă este ideea de rezolvare, mai mult decât abilităţile de calcul, pentru care se poate folosi un calculator”, a declarat Roxana care vrea să se specializeze în domeniul Inginerie Chimică.

„Roxana, elevă de 10 şi în sistemul de învăţământ românesc, a venit special de la Brăila, unde a studiat primii opt ani de şcoală, pentru a-şi continua studiile la Liceul Internaţional de Informatică, unde are posibilitatea de a se pregăti şi de a-şi construi portofoliul ideal, pentru a putea fi admisă la colegii şi universităţi din străinătate”, a declarat consilierul de imagine al liceului, Ioana Stochiţă.

În prezent, Roxana a început pregătirile pentru Olimpiada judeţeană de chimie, pentru proiectarea staţiei spaţiale pentru Concursul NASA, precum şi pentru Concursul Internaţional InfoMatrix.

Ultima oră
20:44 - Criza facturilor | Virgil Popescu: Vom pune în lege obligativitatea furnizorilor de a nu debranșa, de a reface facturile întocmite eronat și de a nu percepe penalități / Nimeni nu rămâne cu banii dați și nerecuperați (VIDEO)
20:30 - De ce au explodat prețurile facturilor la energie. V. Popescu, ministrul Energiei: „Eu cred că nu a fost incompetență” (VIDEO)
20:22 - Kim Jong-un face angajări. Condiții extrem de stricte pentru bodyguarzi
20:12 - Ministrul Energiei a anunțat noile măsuri în criza facturilor la electricitate și gaze naturale. Explicațiile lui Virgil Popescu (VIDEO)
19:41 - Andreea Bălan vrea să-și cumpere apartament în Dubai. Cum arată locuința pe care a pus ochii. „Investiția ar fi ceva, dar se poate plăti în rate, în 2 ani” (VIDEO, GALERIE FOTO)
19:23 - Cătălin Zmărăndescu (Survivor), criticat și de fiul său: „Eu v-am spus despre caracterul său. Și-a dat cu tesla-n cap” (VIDEO)
19:17 - Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat | Emilia Șercan: Ponta a invocat aceeași scuză și a rămas fără titlul de doctor / În universitățile militare impostura a fost încurajată / Sistemul a reacționat la dezvăluiri, blocând accesul la teze (VIDEO)
18:38 - Simona Halep şi-a aflat adversara din turul 2 de la Australian Open 2022. E o sportivă care a fost prinsă dopată în urmă cu trei ani
18:26 - Suedia nu mai fuge de virus: a fost eliminată obligativitatea prezentării testului COVID la intrarea în țară
18:15 - Laurențiu Reghecampf, umilit de Anamaria Prodan: El săracul are minte cât furnica. A ajuns de râsul țării. Îl vor fetele doar cât are bani