Omul de afaceri Georgică Cornu și fostul şef al PSD Orşova Constantin Popescu, reținuți pentru evaziune fiscală și spălare de bani

Omul de afaceri Georgică Cornu și fostul şef al PSD Orşova Constantin Popescu, reținuți pentru evaziune fiscală și spălare de bani
Foto: gazetadebistrita.ro

Omul de afaceri Georgică Cornu și fostul şef al PSD Orşova Constantin Popescu au fost reținuți în dosarul de vaziune fiscală şi spălare de bani, după ce în cursul zilei de joi au fost audiați la sediul Poliţiei Judeţene Mehedinţi. Prejudiciul adus statului ăn acest dosar este de zece milioane de euro.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, au fost reţinute pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, cinci persoane, între care omul de afaceri Georgică Cornu şi fostul preşedinte al PSD Orşova Constantin Popescu, ambii fiind suspectaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Printre cele 15 persoane audiate a fost și fiul lui Constantin Popescu, Valentin Popescu, director al GASPC Mehedinţi, care va fi cercetat în stare de libertate.

Cele cinci persoane reținute urmează să fie prezentate Tribunalului Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă. Totodată, procurorii au pus sechestru pe mai multe autoturisme de lux ale oamenilor de afaceri implicați, dar și pe sume de bani.

Poliţiştii din Mehedinţi au făcut percheziţii în judeţele Mehedinţi, Arad, Caraş-Severin şi Timiş, la sediile unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane. Astfel, 17 percheziţii s-au desfăşurat în Mehedinţi: în Drobeta Turnu Severin, Orşova şi Strehaia -, două în judeţul Timiş, cinci în Caraş-Severin şi una în Arad.