Patriarhul Daniel, mesaj cu tâlc în noaptea de Înviere: Ce le-a transmis el credincioşilor

Patriarhul Daniel, mesaj cu tâlc în noaptea de Înviere: Ce le-a transmis el credincioşilor
Foto: Robert Nicolae / Basilica.ro

„Să arătăm că viața noastră nu se termină la mormânt, că moartea este doar o trecere”, a îndemnat Patriarhul Daniel în noaptea de Înviere.
În debutul predicii rostite către miile de credincioși aflați la Patriarhie, Preafericitul Daniel a subliniat că „Sărbătoarea Sfintelor Paști este cea mai mare sărbătoare a creștinătății”, conform basilica.ro.

„Această sărbătoare a Învierii Domnului este inima de lumină și foc sfânt a Bisericii în general și a Ortodoxiei în mod special. Această sărbătoare dă sens întregii existențe”, a spus Daniel.
Părintele Patriarh a amintit că în plan secundar „prăznuim amintirea eliberării poporului evreu din robia Egiptului, din robia lui Faraon prin trecerea sa prin Marea Roșie și îndreptarea spre Pământul Făgăduinței – Canaan”.

„Această înviere însă este o trecere, dar nu din robia unui teritoriu în libertatea altui teritoriu, nu este eliberarea din robia Egiptului și intrarea în Pământul Făgăduinței, ci este trecerea de la moarte la viață și de pe pământ la cer. Aceasta înseamnă sărbătoarea Paștelui creștin”, a explicat Patriarhul Daniel.

La ora 00:00, Patriarhul României și cei doi episcopi vicari au împărțit credincioșilor lumina adusă de la Mormântul Domnului din Ierusalim, după care s-a intonat Troparul Paștelui – Hristos a înviat!
Predica a fost rostită în fața Reședinței Patriarhale după citirea textului evanghelic.

Ultima oră
22:30 - Anda Adam s-a logodit: „Inelul e în seif, că e prea scump”. Cine e bărbatul care a cerut-o în căsătorie
22:11 - Valeriu Gheorghiță, convins că redeschiderea școlilor va duce la creșterea numărului de cazuri COVID în rândul copiilor: Proporțional, vor fi mai mulți și la ATI (VIDEO)
21:46 - Ce părere are Gică Hagi despre nunta Simonei Halep și a lui Toni Iuruc
21:45 - Valeriu Gheorghiță: La 15 octombrie am putea să depășim 17.000 de infectări pe zi, media la o săptămână. Asta înseamnă vârfuri de 20.000 de cazuri COVID pe zi (VIDEO)
21:28 - Alina Gorghiu și-a șters postarea în care condamna atacul mafiei pădurilor asupra activiștilor de mediu: „Ce se poate înțelege din asta? Gheorghe Flutur e în #echipacâștigătoare”
21:26 - Valeriu Gheorghiță: „Nu putem să neglijăm implementarea unor măsuri pentru că sunt nepopulare”
21:01 - Reprezentanța Comisiei Europene în România, reacție la cazul jurnaliștilor bătuți în Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur, când documentau despre mafia pădurilor: Autoritățile să protejeze libertatea presei!
20:49 - Florin Cîțu răspunde contestatarilor: „Oricine spune că ar trebui să cadă acest guvern este o persoană iresponsabilă” (VIDEO)
20:39 - Florin Cîțu: PNRR a fost aprobat. Până la finalul anului va veni primul avans / Ursula von der Leyen, vizită în România pe 27 septembrie (VIDEO)
20:15 - Cristian Boureanu, implicat într-un accident în centrul Bucureștiului (FOTO)