Percheziții la evazioniști din București și județul Alba: Șapte suspecți ar fi prejudiciat statul cu două milioane de euro

Percheziții la evazioniști din București și județul Alba:  Șapte suspecți ar fi prejudiciat statul cu două milioane de euro
Foto: B1 TV

Percheziţii de amploare au loc miercuri dimineaţă la mai multe persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani, informează B1 TV. Descinderile au loc în Capitală şi în judeţul Alba, iar prejudiciul s-ar ridica la două milioane de euro.

„La data de 30 septembrie, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, efectuează 11 percheziții în București și în județul Alba, la sediul și punctele de lucru ale unei societăți comerciale și la șapte persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), citat de Agerpres.

Din cercetări reiese că faptul că, în perioada 2013-2015, cei în cauză au efectuat mai multe achiziții intracomunitare de animale vii, prin intermediul unor societăți de tip fantomă care nu au fost declarate în totalitate și, prin urmare, nu au fost achitate nici obligațiile fiscale. În felul acesta s-a creat un prejudiciu de aproximativ două milioane de euro.

Este vorba despre materie primă, în special despre porci vii care au ajuns în abatoarele unei societăți din județul Alba, specializată în procesarea produselor din carne care erau ulterior comercializate la negru prin intermediul unor magazine proprii de prezentare și desfacere.

Potrivit unor surse, citate de B1 TV, în acest dosar ar fi implicat și un om de afaceri din județul Alba. Este vorba despre Nicolae Cristea care, cel mai probabil, va fi dus și la audieri.

Afaceristul deține unul dintre cele mai mari abatoare din Transilvania și ar mai fi fost implicat într-un alt dosar, în anul 2012. Atunci, procurorii DNA ar fi descoperit că Nicolae Cristea ar fi creat un prejudiciu de două milioane de euro după ce ar fi făcut afaceri cu fonduri europene. În 2014, omul de afaceri a fost achitat de Tribunalul Alba.