PMP: Petrom trebuie să se întoarcă în proprietatea statului român

PMP: Petrom trebuie să se întoarcă în proprietatea statului român
Foto: Facebook

Fostul ministru Cristian Diaconescu susține că există voci europene confirmate de presa din Austria care spun că, în viitorul apropiat, compania austriacă OMV ar urma să-și vândă acțiunile de la Petrom, probabil către Gazprom sau Mol, se arată în comunicatul transmis joi de PMP, care pledează pentru întoarcerea Petrom în proprietatea statului român.

„Petrom trebuie să se întoarcă în proprietatea statului român”, spune PMP

Potrivit PMP, OMV vrea să scape de Petrom pentru că se orientează spre dezvoltarea de noi forme de energie neconvențională.

„PMP consideră că România trebuie să fie pregătită pentru a prelua pachetul majoritar de la OMV Petrom și să reîntoarcă bogățiile naturale în proprietatea statului. Este de neconceput ca această companie strategică a țării să ajungă pe mâna rușilor sau ungurilor, ținând cont de protejarea intereselor naționale și de geopolitica și geoeconomia acestei regiuni”, se mai arată în același comunicat.

Din păcate, după 1989, România nu a avut o strategie clară privind exploatarea resurselor naturale, ca o garanție de dezvoltare durabilă și de creare a independenței energetice, mai declară PMP, spunând că acestea sunt elemente esențiale în competiția economică din zona centrală și est-europeană.

„Cristian Diaconescu subliniază că România trebuie să reînvețe să-și protejeze interesele naționale și să dea peste mână, politicienilor, învățați să trăiască din comisioane primite de la companii multinaționale. De aceea, este nevoie de o implicare mai mare a serviciilor de intelligence, care să sesizeze permanent, pericolele venite din interior sau din afara țării”, conchide PMP.

Urmăriți B1TV.ro și pe