Polițiștii au efectuat zeci de percheziții în țară și au indisponibilizat circa 10 tone de articole pirotehnice

Polițiștii au efectuat zeci de percheziții în țară și au indisponibilizat circa 10 tone de articole pirotehnice
Foto simbol: Pixabay

Oamenii legii au făcut joi și vineri 41 de percheziții domiciliare, iar 40 dintre acestea au vizat persoane bănuite de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, în timp ce o alta s-a referit la nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Acțiunea s-a desfășurat sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, potrivit Agerpres.

În urma perchezițiilor au fost indisponibilizate circa 10 tone de articole pirotehnice, a precizat Inspectoratul General al Poliției Române.

IGPR: Polițiștii au efectuat zeci de percheziții în țară și au indisponibilizat circa 10 tone de articole pirotehnice

Polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase din Vaslui au efectuat vineri 10 percheziții domiciliare și au indisponibilizat 120 de kilograme de articole pirotehnice, categoriile P1, F1, F2 și F3.

La rândul lor, polițiștii din Mureș au făcut cinci percheziții domiciliare și au indisponibilizat 30 de kilograme de articole pirotehnice, categoriile F1, F2 și F3, în valoare de 600 de lei.

Polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase din Buzău au făcut și ei cinci percheziții domiciliare și au indisponibilizat 667 de kilograme de articole pirotehnice, categoriile P1, F1-F4, în valoare de 54.000 de lei.

La Sibiu au fost efectuate trei percheziții domiciliare și au fost indisponibilizate șase kilograme de articole pirotehnice, categoria F3, în valoare de 1.000 de lei, respectiv o armă de tir sportiv, calibru 4,5.

În Dâmbovița au fost efectuate trei percheziții domiciliare și au fost indisponibilizate 210 kilograme de articole pirotehnice, de diferite categorii. În Brăila au fost făcute patru percheziții, iar oamenii legii au indisponibilizat 70 de kilograme de articole pirotehnice, de diferite categorii, în valoare de 9.000 de lei.

Două percheziții domiciliare au fost făcute și la Dolj, unde au fost indisponibilizate 250 de kilograme de articole pirotehnice, categoriile P1, F2 și F3. La Gorj, unde au fost făcute tot două percheziții, au fost indisponibilizate 84 de kilograme de articole pirotehnice, categoriile F1 și F2.

La Galați au fost făcute două percheziții domiciliare, context în care polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase au indisponibilizat 2.030 de kilograme de articole pirotehnice, categoriile P1, F2, F3 și F4, în valoare de 50.000 de lei.

La Timiș a fost făcută o singură percheziție și au fost indisponibilizate 839 de kilograme de articole pirotehnice, categoriile F1-F4, în valoare de 30.000 de lei.

O percheziție a fost efectuată și la Teleorman, fiind indisponibilizate 150 de kilograme de articole pirotehnice, categoriile F1-F3, P1-P3.

Polițiștii din Constanța au efectuat o percheziție domiciliară, într-un dosar penal.

În Ialomița au fost făcute două percheziții domiciliare și au fost indisponibilizate două kilograme de articole pirotehnice, de diferite categorii.

Nu în ultimul rând, polițiștii din Capitală au efectuat joi două percheziții la locuințele unor persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Au fost indisponibilizate 5.400 de kilograme de articole pirotehnice, de diferite categorii.

Urmăriți B1TV.ro și pe