Ponta: Am aprobat memorandumul privind împumutul rambursabil către Republica Moldova (VIDEO)

Ponta: Am aprobat memorandumul privind împumutul rambursabil către Republica Moldova (VIDEO)
Foto: protv.md

UPDTAE 15.30 Premierul Victor Ponta a declarat că memorandumul privind acordarea unui împrumut rambursabil Republicii Moldova a fost aprobat.

”Am aprobat memorandumul privind împumutul rambursabil către Republica Moldova. O să-l caut pe premierul Streleț ca să îi dau vestea, dar acum a la New York. Cred că e un lucru important, pentru a da o gura de oxigen pentru guvernul proeuropean de la Chișinău”, a anunțat Victor Ponta.

Ponta: Am aprobat memorandumul privind acordarea unui împrumut rambursabil pentru Republica Moldova

Victor Ponta a spus în deschiderea ședintei săptămânale de guvern că este de datoria României să semneze acordul prin care Republica Moldova va primi un ajutor rambursabil.

”E datoria noastră fundamentală să trimitem proiectul de lege în Parlament și să semnăm acordul. Eu l-am prezentat coaliției și i-am spus și președintelui și sper să existe în România un sprijin puternic pentru că fără acesta toate eforturile noastre de a aduce Republica Moldova pe drumul european ar fi în zadar”, a spus premierul.

„Avem memorandumul privind aprobarea acordului de ajutor rambursabil de 150 de milioane de euro pentru Republica Moldova. Este un moment dificil și, dacă nu îi ajutăm noi, nu are cine să-i ajute în acest moment. Dacă nu îi ajutăm, țara poate să ajungă în situația în care forțele politice pro-ruse pun din nou stăpânire ca acum 70 de ani pe Moldova”, a mai spus Ponta.

România va acorda vecinilor de peste Prut o asistență financiară de 150 milioane de euro. Este vorba despre un împrumut rambursabil, pe o perioadă de cinci ani.