Există o tendință în rândul părinților, de a se lăsa purtați de val sau de băbisme clasice, de a înfofoli copiii. Pe principiul trebuie să fie ascuns de ochii curioșilor sau de cei care au privirea răului și aruncă deochi, unii nu expun chipul unui nou-născut până când acesta nu este botezat. Sunt multe astfel de obiceiuri și mentalități învechite. Se pare că nici la capitolul șosetelor nu suntem lipsiți de astfel de învățăminte.
Cu sau fără sosete bebelusi? Cu sau fără căciuliță, mai ales în interior? Sunt voci care spun că indiferent în ce moment al zilei, chiar și în interior, nou-născuții ar trebui înfășați sau să aibă căciulă și șosete. Totuși, în zilele noastre știm sigur că aceste articole sunt indispensabile unui nou născut și nu numai, practic la orice vârstă sunt necesare. Sunt folosite însă în funcție de temperaturi și de sezon.
Practic o astfel de alegere a împărțit mamele în tabere. Cu sau fără șosete este o intensă dezbatere. Dar să vedem mai întâi de toate și rolul acestor accesorii. Nu sunt o simplă alegere, uneori sunt parte din ținută și paleta cromatică și textura lor vine bine potrivită cu restul articolelor vestimentare.
Din extra grijă, oricând veți simți nevoia să mai puneți și șosete în picioarele mici și firave ale unui nou-născut. Dacă este înfășat sau îmbrăcat în combinezon, în salopete nu este cazul. Există și acele șosete de bebeluși cu rol și practic, dar și estetic. Cu fundă decorativă, satinată, ciorapii lungi ca de tricot sunt un trend acum. Pe aceștia îi veți dori mai degrabă expuși decât ascunși sub pantaloni. Pot fi o alegere chic pentru ținutele micilor prințese, la fuste și rochii fel de fel. În cazul băieților modă este despre șosete colorate în fel și chip, lungi, cu tiv rijat sau cele tricotate.
Astfel de șosete le regăsim în catalogul de produse de la Little Prints, e-shop nișat, cu produse premium îndeosebi pentru bebeluși. De acesta este probabil să fi auzit, fiind cel care a devenit sursă pentru cei care își doresc achiziții de la branduri de renume – Konges, Bibs, chiar și brandul propriu.
Sunt sau nu necesare? Șosetele au rol de protecție, asta este sigur. Cu excepția perioadei foarte călduroase din an, șosetele ar putea fi parte din ținuta unui bebeluș. Pentru că îl protejează, iar pielea sa fină nu va fi atinsă direct, inclusiv de fermoare, capse sau alte accesorii ale hainelor cu care este îmbrăcat. În plus, pierderea căldurii corporale este prin extremități, astfel încât grija principală va fi că cel mic să fie îmbrăcat corespunzător și la extremități acoperit.
Una din așa zisele reguli este ca mărimea să fie una potrivită, iar tipul de șosetă să nu fie strâmtă, atât pe picior, cât și la tiv. Urmele inestetice pe picior sunt la fel de riscante ca și în cazul blugilor extra strâmți. Nici nu se văd bine, nici nu se simte bine cine le poartă. Evident, dacă sunt prea largi, nici că vor sta cum trebuie.
Pe urmă căutați pe eticheta produsului compoziția materialului. Pielea fină și gingașă a unui bebeluș nu poate fi atinsă de orice amestec de poliester. De preferat cele din bumbac, potrivite în orice sezon. Trebuie să aibă implicit o textură plăcută, să nu zgârie, să nu fie aspre. Ci moi și fine, delicate.
Pe măsură ce crește, grijile se multiplică, astfel încât șosetele pot fi și antiderapante, ideali pentru cei care își exersează abilitățile motorii deja. Și acestea sunt regăsite la littleprints.ro, cu modele diverse pe talpă. Acesta este și efectul antiderapant, al modelelor de pe talpă.
Sume modice veți scoate din buzunar pentru șosetele simple, însă ceva mai mult pentru cele lungi și accesorizate – lungi până la genunchi și cu fundiță, pot avea un preț de 40 de lei aproximativ, în stocul littleprints.ro.
În alegerea făcută verificați colecția din care fac parte, precum și mărimea necesară – 0-12 luni, 18-36 luni, 1-3 luni, fiecare model are alte variante de mărime.
Pentru a comanda de la Little Prints puteți face asta exclusiv online. Șosetele de bebeluși sunt semnate Little Prints sau Bibs.