Tudor Giurgiu anunță că următorul său film va fi despre masacrul de la Fântâna Albă, din 1941, când rușii au omorât 3.000 de români

Tudor Giurgiu anunță că următorul său film va fi despre masacrul de la Fântâna Albă, din 1941, când rușii au omorât 3.000 de români
Foto: TV Mania

Regizorul Tudor Giurgiu, ”părintele” Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) a anunțat într-un interviu pentru Libertatea care va fi tema următorului său film.

Probabil din vara asta ar trebui să mă apuc de căutat locuri de filmare și să încep distribuția pentru următorul proiect, pe care aș vrea să-l fac la anul și care e un film despre masacrul de la Fântâna Albă, din 1941, când rușii au omorât aproape 3.000 români. E un film cu altă încărcătură, e un film despre supraviețuire în vremuri foarte complicate, un film despre un incident foarte controversat în istorie și puțin cunoscut de către români, n-am învățat la școală despre asta”, a explicat regizorul.

Viitorul film e, probabil, cel mai complicat proiect pe care l-am făcut până acum. (…)Am citit întâmplător despre el acum câțiva ani, au fost interviuri cu supraviețuitori, am citit mult, m-a impresionat și m-a tulburat. Am simțit că e o datorie să fie spusă povestea asta” mai spune Tudor Giurgiu.

Cel de-al patrulea lungmetraj semnat de Tudor Giurgiu, Filmul „Parking” a avut premiera absolută în deschiderea celei de-a 18-a ediţii a TIFF, derulat în perioada 31 mai – 9 iunie la Cluj-Napoca.