Preotul român care a recunoscut că se roagă pentru Novak Djokovic: „Am mai trăit noi timpuri în care omul sănătos să fie considerat un pericol public?”

Preotul român care a recunoscut că se roagă pentru Novak Djokovic: „Am mai trăit noi timpuri în care omul sănătos să fie considerat un pericol public?
Episcopul Macarie al Europei de Nord (captură Facebook)

Cazul lui Novak Djokovic, interzis în Australia, după ce a încercat să participe la turneul de Grand Slam nevaccinat anti-COVID, a provocat multă revoltă, dar și empanie în societate. Printre marii susținători ai sârbului se numără un oficial BOR.

În cadrul unei slujbe susținute în Suedia, la Goteborg, episcopul Macarie al Europei de Nord a recunoscut că l-a pomenit la Sfânta Liturghie pe liderul ATP. De asemenea, preotul a făcut o paralelă între COVID-19 și lepra, boala care a făcut ravagii în primele secole.

„Condiția de lepros era cumplită. Suferința bolii era urmată de suferința ostracizării și a izolării și excluderii din comunitate. 

(…) Din nefericire, în numele iubirii și în numele binelui comun, în zilele noastre, chiar și cei sănătoși, chiar și cei curați sunt ostracizați și sunt considerați un pericol pentru societate. Iată, vedem cu ochii noștri, ceea ce se întâmplă cu un sârb, cu un frate de-al nostru în credință, cu unul dintre cei mai buni jucători din tenisul mondial, Novak Djokovic, pe care l-am pomenit și acum, la dumnezeiasca Liturghie.

Oare am mai trăit noi timpuri în care omul sănătos să fie considerat un pericol public, să fie exclus din comunitate? Nu cred! Tocmai de aceea trebuie să ne rugăm pentru cei care suferă pe nedrept. Din nefericire, în ochii celor puternici ai acestei lumi sunt vinovate victimele și nu persecutorii”, a declarat preotul, care a citit pericolpa evanghelică referitoare la vindecarea celor 10 leproși, săvârșită de către Iisus Hristos.

Novak Djokovic ar putea rata și Roland Garros

Novak Djokovic, liderul mondial din tenisul masculin, ar putea să rateze și Roland Garros, în condițiile în care în Franța, țara care găzduiește al doilea Grand Slam al anului, a fost adoptată legea privind obligativitatea permisului vaccinal. În weekendul deja încheiat, sârbul a fost expulzat din Australia chiar înainte de începerea Openului, după ce instanța a menținut decizia guvernului australian de a-i anula viza pentru a doua oară.

Parlamentul francez a adoptat legea permisului vaccinal, act normativ care prevede că acesta este obligatoriu inclusiv pentru accesul în arenele sportive. În acest context, ministrul francez al sportului, Roxana Mărăcineanu, a precizat că regulile se aplică deopotrivă spectatorilor, angajaților și sportivilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
12:24 - Președintele ANAF, despre profesorii care dau meditații: „Nu cred că o să pornim în curând controale” / „Este un fenomen care se practică de mulţi ani”
12:00 - Olaf Scholz, criticat de fostul secretar general al NATO pentru abordarea față de războiul din Ucraina: „Germania este reticentă în a livra arme grele și a impune sancțiuni”
11:44 - Marcel Ciolacu: „Creșterea economică din primul trimestru nu se regăsește în buzunarele românilor” / „Guvernul trebuie să vină cu anumite măsuri”
11:20 - Sorin Grindeanu, despre podul de la Brăila: „Sperăm ca în decembrie să putem să dăm în circulație acest pod. Eu sunt optimist”
10:48 - Rusia a întrerupt livrările de gaze către Finlanda, însă compania publică finlandeză anunță că își va continua activitatea „în mod normal”
10:38 - Trafic intens către litoral și Valea Prahovei. S-au format coloane de mașini pe Autostrada Soarelui
10:12 - Mario Fresh a povestit cum a fost la prima întâlnire cu părinții Alexiei Eram: „Mai emoționat eram când am făcut cunoștință cu tatăl”
09:52 - Iulia Vântur a îmbrăcat rochia de mireasă: „O să vă ținem la curent. Timpurile festive sunt aproape”
09:33 - OMS: 80 de cazuri de variola maimuței confirmate în 11 țări și 50 de suspiciuni. Experții avertizează asupra riscului de răspândire a virusului
09:15 - În Otopeni, s-au vopsit balustradele unui pod cu tot cu mașinile parcate în zonă. Imaginile care au revoltat șoferii