Președintele ANPC, despre scandalul Volkswagen: Consumatorul a fost dezinformat. Amenda este de la 20.000 la 100.000 de lei și se aplică dealer-ului (VIDEO)

Președintele ANPC, despre scandalul Volkswagen: Consumatorul a fost dezinformat. Amenda este de la 20.000 la 100.000 de lei și se aplică dealer-ului (VIDEO)
Foto: B1 TV

Președintele Autorității Naționale pentru Proctecția Consumatorului (ANPC), Marius Dancu a prezentat joi, în cadrul unei conferințe de presă, pe tema scandalului Volkswagen, obligațiile pe
care le au producătorii și distribuitorii de automobile, potrivit legii.

”Obligațiile pe care le au producătorii și distribuitorii. Conform articolului 5, aliniatul 2 din legea 245/2004, privind securitatea generală a produselor.  «În cazul în care producătorii și distribuitorii au cunoștință că unele produse pe care le-au pus pe piață sau au fost furnizate într-un alt mod consumatorului, prezintă riscuri sau sint incompatibile cu cerințele de securitate generale, ei trebuie să informeze imediat autoritățile competente».  Nouă trebuie să ne transmită, Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor”, a explicat Marius Dunca.

”Dealerii trebuiau să ne informeze, să competeze un formular unde trebuiau să spună detalii despre producător, despre produsele implicate, despre pericol, despre acțiunile corective deja întreprinse și detalii ale altor companii în lanțul de distribuție care dețin produsele afectate”, a mai spus președintele ANPC, care a precizat și că dealerii vor fi cei sancționați.

”Există suspiciunea de practici comerciale incorecte. Au fost afectate interesele economice și consumatorul a fost dezinformat. Amenda este de la 20.000 la 100.000 de lei și se aplică dealer-ului”, a mai preciza Marius Dunca.

Presedintele ANPC, despre scandalul Volkswagen

Tags: