Conflict între Președinție și Guvern după moartea Ionelei Prodan: Administraţia Prezidenţială, acuzată că ar fi blocat o cerere de decorare a artistei (VIDEO)

Conflict între Președinție și Guvern după moartea Ionelei Prodan: Administraţia Prezidenţială, acuzată că ar fi blocat o cerere de decorare a artistei (VIDEO)

Pelerinajul de la căpătâiul Ionelei Prodan este umbrit de un scandal între instituţiile statului. Administraţia Prezidenţială este acuzată că ar fi blocat o cerere a Ministerului Culturii prin care artista ar fi urmat să fie decorată post-mortem. În replică, de la Cotroceni s-a transmis că Ionela Prodan a fost deja decorată, informează B1 TV.

Ministrul Culturii, George Ivașcu, i-a propus președintelui Klaus Iohannis decorarea post-mortem a cântăreței Ionela Prodan cu Ordinul „Meritul Cultural.” Acum, propunerea este analizată de Cancelaria Ordinelor.

Numai că decorarea post-mortem a Ionelei Prodan a devenit motiv de scandal între instituţii.

”Ultima dorinţă este acea de a primi o medalie, toată lumea așteaptă acum dacă Iohannis, semneaza sau nu semnează. Eu cred că nu era nevoie de niciun fel de dosare pentru Ionela Prodan, marea artista Ionela Prodan, pur şi simplu dacă Iohannis voia, spunea pentru acest mare artist îi ofer o medalie şi cu asta gata”, a declarat Codrin Ștefănescu.

În 2004, Ionela Prodan a fost distinsă deja cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor. Anterior, în anul 2002, Ionela Prodan a fost decorată pentru servicii excepționale aduse țării cu Crucea Naţională „Serviciul Credincios”, Clasa a III-a.

Tocmai bazându-se pe acest fapt, Administrația Prezidențială spune că Statul român a recunoscut deja meritele artistei şi acum nu mai este cazul.

Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, a mai fost acordat unor actori precum Ovidiu Iuliu Moldovan, Ilarion Ciobanu, Florian Pittiş, Stela Popescu, Alexandru Arşinel şi Adrian Pintea.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)