Pricopie: Elevii vor putea să folosească la clasă tabletele electronice, potrivit noului regulament școlar

Pricopie: Elevii vor putea să folosească la clasă tabletele electronice, potrivit noului regulament școlar

Noul regulament școlar este aproape finalizat, urmând să fie pus în dezbatere publică, iar potrivit acestuia, elevii vor putea să aducă și să folosească la clasă tablete electronice, a anunțat, marți, ministrul Educației Remus Pricopie.

Ministrul a precizat că primul pas este reprezentat de conectarea la internet a şcolilor, urmat de dezvoltarea unor programe de „software educaţional”, respectiv manualele digitale, iar apoi, de pregătirea necesară care trebuie asigurată cadrelor didactice „înainte de a intra la clasă”, pentru care se vor folosi fonduri structurale.

„În primul rând, trebuie să avem conţinuturile, apoi training-ul profesorilor şi după aceea îţi poţi pune problema să faci un pas mai departe. Dacă am face anul acesta investiţia (în echipamente – n.r.), presupunând că am avea bani, multe dintre echipamente ar sta neutilizate”, a explicat ministrul Educaţiei.

Potrivit lui Remus Pricopie, suma necesară pentru investiţii în echipamente este estimată la peste o sută de milioane de euro, relatează Mediafax.

„Anul viitor, când vor intra primele manuale digitale în clase, toate clasele I şi a II-a vor avea la dispoziţie un videoproiector şi un calculator sau laptop şi un ecran. Digitalizăm întreaga clasă, adică toţi copii vor avea în clasă pe bancă tablete conectate la calculatorul profesorului”, a mai spus ministrul.

Urmăriți B1TV.ro și pe