Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, nu exclude ca Parcul Izvor să fie concesionat organizatorului Untold

Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, nu exclude ca Parcul Izvor să fie concesionat organizatorului Untold

Primarul Nicușor Dan a declarat miercuri pentru G4Media despre solicitarea oficială a unei firme din grupul Untold pentru concesionarea pe un an a Parcului Izvor că ”este o propunere care necesită o discuție. Decizia e departe de a fi luată”.

Primarul Capitalei vrea să înlocuiască festivalurile organizate de primărie cu evenimente ale operatorilor privați

Întrebat de G4Media dacă poziția sa înclină spre aprobarea sau respingerea concesionării, Nicușor Dan a spus că ”nu o să vă spun inainte de analiza. Știți că politica noastra e de a înlocui festivalurile gratuite pe care Primăria București le organiza pe bani foarte mulți cu evenimente făcute de operatori privați.

Din acest punct de vedere sunt un susținător al unui operator privat care să organizeze festivaluri în București. Modul în care vor fi organizate însă astfel de festivaluri rămâne de stabilit”.

La întrebarea despre orizontul de timp necesar luării unei decizii, primarul general al Capitalei a declarat că ”e vorba de câteva luni.

Este în lucru de mult timp la Primăria Municipiului București un regulament despre închirierea spațiilor și modul de utilizare a spațiilor folosite pentru astfel de evenimente. A început discuția în primărie acum 4-5 luni și în scurt timp vom avea acest regulament”.

Mai multe ONG-uri spun că eventuala concesionare a parcului ar viza ”dreptul fundamental la un mediu sănătos”.

”Toată discuția trebuie văzută cu proiectul în față, pentru că pe de o parte vrem să protejăm spațiile verzi, pe de altă parte în momentul de față Parcul Izvor nu are o identitate foarte clară nu este definit din punctul de vedere al amenajării peisagistice. Un proiect prost îi poate face mult rău, un proiect bun îl poate ridica”, a mai spus Nicușor Dan.

Mai multe ONG-uri din București i-au cerut miercuri primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, să respingă propunerea de concesionare pentru un an a Parcului Izvor. Asociațiile califică inițiativa drept ”o dorință complet sfidătoare la adresa comunității locale” și spun că eventuala concesionare a parcului ar viza ”dreptul fundamental la un mediu sănătos”.

Urmăriți B1TV.ro și pe