Radu Banciu, despre retragerea lui Ioan Rus din viața politică: Ministrul care i-a jignit pe românii din diaspora era de o superficialitate care îi permitea să facă politică în Guvernele ultimelor 25 de ani (VIDEO)

Radu Banciu, despre retragerea lui Ioan Rus din viața politică: Ministrul care i-a jignit pe românii din diaspora era de o superficialitate care îi permitea să facă politică în Guvernele ultimelor 25 de ani (VIDEO)

Radu Banciu a vorbit în ediția de miercuri a emisiunii ”Lumea lui Banciu” despre fostul ministru al Transporturilor, Ion Rus, cel care i-a jignit în masă pe românii din diaspora. Acesta a anunțat că se retrage din viața publică.

„Am primit o veste proastă, e un moment istoric. S-a retras oficial din politică Ioan Rus, politicianul la care am ținut cel mai mult. Acum am aflat că era un potent om de afaceri și ne face un bilanț al mandatelor, era un fel de Napoleon. A făcut niște lucruri care vor rămâne peste ani în istoria României. Un tip măreț. Nu putem să-i găsim nicio falie. Vă reamintesc totuși contextul: Ion Rus a  plecat din Guvern după ce a spus că românilor plecați în străinătate pentru 1.500 de euro li se golănesc copiii acasă și nevestele devin curve. După acest moment de ieșire la rampă, când probabil nu-i răspundea gagica la telefon, toate au trecut, au rămas numai cele bune, în cazul lui Ioan Rus”, spune realizatorul.

Radu Banciu prezintă și bilanțul celor trei mandate de ministru, întocmit de Ion Rus, în care fostul ministru spune că a muncit și a dus la îndeplinire multe proiecte importante, printre care și controversatul MasterPlan.

„În primul mandat 2000-2004, când domnul Rus era tânăr, a avut ca scop libera circulație a românilor în spațul european. Ați rezolvat-o, dar se pare că nu va priit. De ce dădeați vina pe ăia care plecau în străinătate. Ar fi trebuit să îi scoateți în relief. Sunteți ca Ponta. Dacă el are atâta timp să răspundă glumițelor, înseamnă că nu face nimic”, mai spune Banciu.

Al doilea mandat a fost unul scurt, mai explică Ioan Rus, însă unul în care și-a făcut datoria.

„Cel de-al treilea mandat, ca ministru al Transporturilor, când l-am prins și noi pe Ioan Rus. Aici ne-am atașat de el. N-am considerat că în primele două mandate a făcut ceva, în cel de-al treilea am început să-l îndrăgim. Aici a creat un MasterPlan general de transport, adică tot ce ține de infrastructura în România (…) Păcat că de despărțim de Ioan Rus într-o coadă de pește, pentru că mai avea multe de spus ca om politic. Era de o superficialitate care îi permitea să facă politică în Guvernele ultimelor 25 de ani”, a adăugat Banciu.

Radu Banciu, despre retragerea lui Ioan Rus la viața politică

Ultima oră
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19
17:32 - Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020
17:03 - Ludovic Orban, despre alegerile din PNL: Cine are covingerea că poate câștiga nu clamează victoria de dimineață până seara. Victoria se va obține pe 25 septembrie
16:45 - Florin Cîțu, către liberalii tulceni: Ați scos din Parlamentul României un om care făcea mult rău, un senator din Tulcea. Ați salvat România de un spion rus
16:23 - Salvamont România aniversează 52 de ani de activitate cu o nouă versiune a aplicației sale de mobil. Sabin Cornoiu: Este mai intuitivă și mai ușor de folosit
15:50 - Focar în SUA: 75% dintre persoanele cu COVID, vaccinate. Dr. Beatrice Mahler: „Aș susține varianta unei variante noi de vaccin” (VIDEO)
15:10 - 40 de români au rămas pe aeroportul din Barcelona. Țeapa care i-a lăsat „cu ochii în soare”
14:45 - Fast & Furious pe o autostradă din România: Un TIR, surprins în depășiri periculoase, cu 150 km/h (VIDEO)