Radu Banciu: Este pentru prima dată în istorie când niște oameni care migrează au șansa să aleagă între 28 de state (VIDEO)

Radu Banciu: Este pentru prima dată în istorie când niște oameni care migrează au șansa să aleagă între 28 de state (VIDEO)
Foto: B1 TV

Radu Banciu a vorbit în ediția de vineri a emisiunii ”Lumea lui Banciu” despre refugiații care își doresc să ajungă în țările Europei Occidentale în căutarea unei vieți mai bune.

”Mi-a plăcut și asta, la televizor. Cum spuneau oamenii că nu vor în România că suntem prea săraci. Voi ați vrea? Este pentru prima dată în istorie când niște oameni care migrează au șansa să aleagă între 28 de state, pe puțin. Pot să se ducă și în țări care nu sunt membre UE. Cine îi împiedică să rămână în Serbia sau în Bosnia, de exemplu? Ei au varianta asta, au plecat de la ei de acasă, cu desăguța aia, cu hainele de pe ei și atât”, a spus Banciu.

”Dacă noi am avea 28 de posibilități, să zicem că ar fi un dezastru în Europa și am fugi în Asia. Noi ne-am duce în Afganistan să emigram, dintre toate țările asiatice? Sigur că ne-am orienta către Germania lor, către Singapore, să zicem. Ei sunt în situația asta. Noi îi credeam chiar atât de proști. Nu sunt. Știau și ei care o duc mai bine, care o duc mai prost, au cumpărat și ei niște ziare de pe undeva”, a mai comentat Radu Banciu.

Radu Banciu, despre problema refugiaților