Radu Banciu: Nu e nicio șmecherie să fii în spațiul Schengen în momentul de față. Oricum acest spațiu și-a trăit traiul (VIDEO)

Radu Banciu: Nu e nicio șmecherie să fii în spațiul Schengen în momentul de față. Oricum acest spațiu și-a trăit traiul (VIDEO)
Foto: B1 TV

Radu Banciu a vorbit în ediția de duminică a emisiunii ”Lumea lui Banciu” despre afirmațiile premierului Victor Ponta, conform cărora la ședința Consiliului JAI de săptămâna viitoare nu se va vota pentru primirea României în Spațiul Schengen. Este o veste bună, susține Banciu, care afirmă că oricum acest spațiu ”și-a trăit traiul”.

”Victor Ponta ne-a asigurat, e o veste bună, că în ședința Consiliului JAI de săptămâna viitoare, România nu va fi primită în Spațiul Schengen, de parcă ar fi existat vreo posibilitate. De ce spun că este o veste bună, pentru că nici anul viitor nu există nicio șansă, întrucât Olanda va prelua președinția UE și chiar dacă asta nu durează decât șase luni, e suficient, șase luni nu avem nicio șansă să intrăm în Spațiul Schengen. Oricum, chestiunea nu este de actualitate. România s-a prezentat a la Gâgă, în problema refugiaților. De altfel, titulurile din presa occidentală sunt fără echivoc. Lipsa de viziune a conducătorilor noștri politici, nu doar Ponta și Iohannis care au fost de 1,5 pe o scară până la 10. Deci o lipsă de viziune stupefinată pentru Occident, a comentat Banciu.

”Sigur că putem să o luăm și pe partea cealaltă, să fim filosofi, nu e nicio șmecherie să fii în spațiul Schengen în momentul de față, oricum acest spațiu și-a trăit traiul. Oricum el a fost imaginat ca un vis, ca un basm. A durat totuși o vreme. În momentul de față, Spațiul Schengen este doar formal, nu este funcțional. Nu mai interesează pe nimeni. Toate țările, în fața situației pe care o cunoaștem, și-au luat altfel de măsuri și nu mai respectă astfel de probleme”, a mai spus Radu Banciu.

Radu Banciu, despre Spațiul Schengen

Ultima oră
17:46 - Florin Cîțu dă asigurări că vor fi plătite în continuare facturile aferente proiectelor din PNDL 1 şi 2: Nu e adevărat că au fost întârzieri. Vor fi alocate noi resurse, nu e nicio problemă (VIDEO)
17:25 - Florin Cîţu, întrebat ce măsuri concrete a luat Guvernul în faţa valului 4 al pandemiei: Am ieșit din valurile anterioare mult mai bine decât celelalte ţări. Și acum vom lua cele mai bune soluţii (VIDEO)
17:20 - Bulgaria, în zona portocalie din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Autoritățile înăspresc măsurile sanitare. La ce trebuie să fie atenți turiștii
16:59 - De ce nu pot participa decât maxim 500 de persoane la un protest? Raed Arafat: Nu poţi să controlezi situaţia acolo sau să impui măsuri de sănătate publică (VIDEO)
16:44 - Raed Arafat, precizări cu privire la o posibilă carantină națională, în contextul valului patru al pandemiei (VIDEO)
16:40 - Spania: Aproape 2.300 de persoane, testate pozitiv cu coronavirus după ce au participat la festivalurile de muzică din Catalonia
16:29 - Cod portocaliu de grindină și vijelii în aproape toată România. Director ANM: Vântul va sufla cu până la 100 km/h (VIDEO)
16:12 - Încă un incident feroviar pe Magistrala 800 București – Constanța: Unul dintre vagoanele unui tren privat de marfă a deraiat. Care sunt cauzele
15:59 - Noi detalii despre cazul tânărului aflat pe trotineta electrică, spulberat după o șicanare în trafic cu un motociclist. Procurorii au explicat cum s-au desfășurat faptele
15:34 - Florin Cîțu, atac la Cătălin Drulă: „La ministerul Transporturilor ar fi trebuit să iau bani, nu să dau, dacă e după execuția bugetară”