Radu Țincu: În București, spitalele de boli infecțioase care gestionează pacienții COVID au raportat că și-au epuizat locurile la ATI. În 7 – 10 zile vom înregistra din nou o creștere a numărului de cazuri grave (VIDEO)

Radu Țincu: În București, spitalele de boli infecțioase care gestionează pacienții COVID au raportat că și-au epuizat locurile la ATI. În 7 - 10 zile vom înregistra din nou o creștere a numărului de cazuri grave (VIDEO)

Bulgaria este la un pas de a intra în scenariul galben din cauza numărului tot mai mare de infectări cu coronavirus, iar ministrul Sănătății de acolo privește cu îngrijorare asupra datelor furnizate zilnic de experții în sănătate publică. El vorbește tot mai des despre noi restricții. Situația a devenit îngrijorătoare și în România.

Radu Țincu, medic la secția ATI a Spitalului Floreasca, avertizează că deja în București spitalele de boli infecțioase au rămas fără locuri la secțiile de Terapie Intensivă în contextul în care, dată fiind creșterea ratei de infectare, e de așteptat ca numărul pacienților COVID care au nevoie de terapie intensivă să crească în 10 – 14 zile.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Talk B1”, moderată de Aneta Sîngeorzan pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Radu Țincu, despre evoluția epidemiei de coronavirus în România și Bulgaria

„Trebuie să privim cu obiectivitate și să înțelegem ce s-a îmtâmplat acolo pentru că doar așa putem să evităm și la noi. Să ne amintim că Bulgaria a fost una dintre cele mai relaxate țări în privința turismului, nu cereau nici măcar teste sau dovada vaccinării când turiștii ajungeau acolo. Cel mai probabil, măsurile de relaxare au fost extrem de bine primite de populație, care a considerat că această pandemie s-a încheiat și să nu uităm că și noi, și Bulgaria ne aflăm pe ultimele locuri în UE la rata de vaccinare.

În acest context în care măsurile de relaxare au fost foarte prezente și nu a exitsat niciun fel de restricție cu privire a circulația virusului într-un context imunologc extrem de nefavorabil, cu o populație nevaccinată și neimunizată, era clar că această explozie de cazuri va apărea, lucru pe care mă aștept să-l regăsim și în România, într-o proporție ceva mai mică.

România a mai avut ceva măsuri sanitare și sigur avem un grad de imunizare colectivă mai ridicat decât Bulgaria”, a declarat Radu Țincu, pentru B1 TV.

Despre evoluția epidemiei de coronavirus în România și răspândirea infecției cu coronavirus, medicul a spus: „Este o creștere exponențială a numărului de cazuri, adică cu dublarea la intervale scurte de timp a numărului de cazuri raportate, dar ce mă îngrijorează este că această creștere progresivă și deja accelerată a numărului de pacienți diagnosticați va avea un impact pe secțiile de Terapie Intensivă undeva peste 10 – 14 zile din acest moment. Nu trebuie să uităm că deja în București spitalele de boli infecțioase care gestionează pacienții COVID au raportat că și-au epuizat locurile la ATI, iar în acest context, în următoarea perioadă de 7 – 10 zile, vom înregistra din nou o creștere a numărului de pacienți care au nevoie de terapie intensivă și, cel mai probabil, spitale noi vor deveni spitale suport COVID cum s-a întâmplat și în valul 3”.

Ultima oră
13:17 - GCS: 8.118 de cazuri de COVID-19 și 17 decese, înregistrate în ultimele 24 de ore. 17 județe din România, în scenariul roșu
13:15 - Zece seriale scurte de pe Netflix pentru cei care se plâng că n-au timp liber (video)
13:02 - Florin Cîțu, despre situația din energie: Orice măsură trebuie să se aplice unitar tuturor participanților în economie și nu trebuie să se ia niciun leu de la investiții. PNL, de acord cu orice reducere a poverii fiscale dacă e unitară (VIDEO)
13:00 - Lucian Bode: Tragedia din Bolintin-Vale a scos la iveală încă o dată putregaiul unui sistem care s-a degradat în ultimii 30 de ani. Voi continua să dispun măsuri care să ducă la o curățenie în propria noastră ogradă
12:31 - Vulcanul subacvatic Tonga a provocat un tsunami (video)
12:31 - Schimbări în serialul Adela. Un nou personaj, surpriza sezonului 3 de la Antena 1. Cine este și ce rol va juca (FOTO)
12:29 - Novak Djokovic ar putea rata și Roland Garros. Ce a declarat ministrul francez al sportului, Roxana Mărăcineanu
12:14 - Jaqueline Cristian, a doua româncă în turul II de la Australian Open 2022. Victorie la pas cu Greetje Minnen, locul 84 mondial
12:07 - Eugen Tomac: Fuziunea cu PNL nu există la ora actuală pe agenda PMP / Niciodată nu am negociat funcții pentru mine în numele partidului / Majoritatea liderilor au decis că se impune un nou congres
12:02 - Fuego, atac dur la adresa românilor: „Cultura unui popor nu e un moft, e o necesitate”