Raed Arafat: Copiii sunt derutați de adulții care nu respectă măsurile de siguranță. Să înțeleagă părinții că au de respectat reguli și la poarta școlii

Raed Arafat: Copiii sunt derutați de adulții care nu respectă măsurile de siguranță. Să înțeleagă părinții că au de respectat reguli și la poarta școlii
Foto: gov.ro

ŞefulDepartamentuluipentru Situaţii deUrgenţă,Raed Arafat a atras atenția în ceea ce privește comportamentul copiilorîn perioada pandemiei. Medicul a declarat într-o intervenție telefonică la Digi24,că cei mici îi imită pe adulți și sunt derutați de faptul că la școală li se cere să respecte regulile, în timp ce în familie observă că sunt încălcate.

Copiii respectă măsurilede siguranță, adulții nu

Mai exact, Arafat spune că elevii respectă regulile impuse de autorități cât timp sunt la școală, însă, atunci când ies din incinta unității de învățământ, de multe ori sunt așteptați de adulți care nu respectă măsurile.

„La poarta școlii, trebuie respectate regulile care se respectă și în școală. În școală, copilul este supus unor reguli clare. Copiii respectă regulile în cea mai mare parte. La poarta școlii, trebuie și părinții, și bunicii și toți cei care merg să ia copiii, să păstreze aceeași regulă, altfel și pentru copil este foarte greu să explici de ce înăuntru trebuie să stea la 1 metru și jumătate și să respecte niște reguli, dacăcând iese nu mai respectă, pentru că cel care vine să îl ia nu respectă”, a declarat Raed Arafat.

Părinții trebuie să le dea un exemplu copiilor, în ceea ce privește respectarea regulilor de siguranță

„Să înțeleagă șipărinții că au de respectat reguli de distanțare, portul măștii și la poarta școlii. Îl derutează pe copil acest lucru. Copilul pune întrebări când vede diferența și va întreba de ce trebuie să respect în școală și afară nu. Și acasă nu e regula, nici la vecini. Copilul vede aceste lucruri și începe să pună întrebări”, a mai spus medicul.

Scandal la o școală din București, din cauza unui părinte care și-a adus fetița la școală fără mască

A fost scandal la o școală din București, după ce un bărbat și-a dus fiica la cursuri fără a avea asupra ei o mască de protecție, care, potrivit specialiștilor în domeniul sanitar, are un rol important în ceea ce privește limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2.

Reamintim faptul că pe întreg teritoriul țării noastre purtarea măștii de protecție în unitățile de învățământ, precum și în celelalte spații închise este obligatorie, măsura fiind impusă de autoritățile competente în vederea combaterii îmbolnăvirii cu virusul ucigaș Covid-19.

Incidentul a avut loc în urmă cu două zile, când un părinte și-a exprimat revolta în fața cadrelor didactice, a polițistului de serviciu de la unitatea școlară, precum și a câtorva elevi cu privire la măsura obligatorie impusă în școli. Mai exact, bărbat s-a prezentat dis-de-dimineață la unitatea de învățământ de mână cu fiica lui, care nu purta o mască de protecție, așa cum aveau toți ceilalți elevi. De aici și până la scandal în toată regulă a fost doar un pas.

Cursurile suspendate în București înainte și după alegeri

Reamintim că ținând cont de situația specială în care se desfășoară alegerile locale din anul 2020, cât și prevederile din Legea nr. 55/2020 privind măsurile stabilite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a aprobat suspendarea cursurilor în zilele de 24.09.2020, 25.09.2020, 26.09.2020 respectiv, 28.09.2020, 29.09.2020, pentru unitățile de învățământ din Municipiului București ce găzduiesc secții de votare.