Reprezentantul OMS în România: Rata de vaccinare a scăzut în ultimii ani, de la 98% la începutul anilor 2000, la 85% în prezent (VIDEO)

Reprezentantul OMS în România: Rata de vaccinare a scăzut în ultimii ani, de la 98% la începutul anilor 2000, la 85% în prezent (VIDEO)
Foto: doxologia.ro

Victor Olsavszky, reprezentantul OMS în România, a vorbit, printr-o intervenție telefonică pentru emisiune „România, acum”, difuzată la B1 TV, despre avertizarea MAE cu privire la virusul poliomielitei.

„Pericolul e pentru noi ca OMS și toate statele membre pentru că ne amână eradicarea acestei boli. Noi suntem în luptă cu ea de câțiva zeci de ani, dar din cauza conflictelor pe care le știm foarte bine, mai ales în zona Pakistan și Afganistan unde mai persistă virusul sălbatic, cel care dă boala. Ceea ce se întâmplă în Ucraina e dat de virusul vaccinal”, a declarat Olsavszky.

Reprezentantul OMS susține că „vaccinul e obligatoriu în România, face parte din schema de vaccinare obligatorie a ministerului”.

Bărbatul a subliniat că rata de vaccinare a scăzut în ultimii cinci ani – „la începutul anilor 2000, acoperirea vaccinală era de 98%, iar acum, în 2015, a scăzut la 85 – 88%”, potrivit datelor Institutului Național de Sănătate.

„E o scădere importantă, trebuie să facem eforturi pentru a recupera aceste loturi de copii nevaccinați”, a declarat Olsavszky.

Reprezentantul OMS în România, despre vaccinare-