Rețeta pentru Salata de Boeuf perfectă, prezentată de Florin Dumitrescu. Trucul folosit de vedeta de la „Chefi la cuțite”

Rețeta pentru Salata de Boeuf perfectă, prezentată de Florin Dumitrescu. Trucul folosit de vedeta de la „Chefi la cuțite”
Foto: a1.ro

Chef Florin Dumitrescu a venit în ajutorul celor care pregătesc bucatele pentru masa de Crăciun. Celebrul bucătar de la „Chefi la cuțite” a împărtășit rețeta sa pentru o Salată de Boeuf perfectă. Ceea ce face atât de bun preparatul este tehnica specială pe care chef Dumitrescu o folosește.

Ingredientele pentru Salata de Boeuf gătită de chef Florin Dumitrescu

Potrivit rețetei lui Dumitrescu, pentru salata de boeuf e nevoie de patru ouă și 300 grame de pulpă de vită. De asemenea, sunt necesare: 300 grame de cartofi fierți, 150 grame de morcovi fierți și 80 grame de mazare fiartă.

Pentru prepararea Salatei de Boeuf mai e nevoie de 80 grame de gogoșari murați, 80 grame de castraveți murați, 400 ml ulei, două lingurițe de muștar și o lămâie.

Citește și: Cătălin Scărlătescu reinventează rețeta sarmalelor. Bucătarul a descoperit un ingredient special

Cum se prepară Salata de Boeuf. Rețeta lui Florin Dumitrescu

Carnea de vită se pune la fiert, iar după ce aceasta a fiert se scoate și se lasă la răcit.

În oala pentru fierbere se pun apoi legumele întregi. După ce au fiert și ele, se scot, se lasă la răcit, apoi se taie cubulețe. Pe cât posibil, trebuie să avem grijă ca legumele să fie tăiate cam la aceeași dimensiune.

Maioneza se pregătește din două ouă și se ține la frigider până când terminăm restul pașilor.

Citește și: Sorin Bontea a dezvăluit rețeta celui mai delicios desert de iarnă

Mai apoi, tăiem carnea cubulețe, cam la aceeași dimensiune cu legumele.

Secretul lui Florin Dumitrescu este că fiecare legumă se amestecă separat cu maioneza și murăturile.

După ce am făcut toți acești pași, ingredientele se amestecă și se pun pe un platou. Acesta poate fi decorat după preferințe.