Sorin Bontea a dezvăluit rețeta celui mai delicios desert de iarnă

Mousse de ciocolată. Foto: Facebook/Sorin Bontea.

Sorin Bontea a venit cu o surpriză specială pentru gospodinele din România. Iubitorii de dulciuri pot să se răsfețe cu un desert absolut delicios. Celebrul chef a explicat detaliat cum să preparăm un mousse din ciocolată.

”La ce vreme e afară, merge ceva dulce, nu?! Eu vă propun un mousse de ciocolată, care sigur o să vă însenineze ziua”, scrie Sorin Bontea pe rețelele de socializare. Vezi mai mult poze în galeria foto de AICI.

Citește și  Sarmalele cu carne de porc. Cea mai delicioasă reţetă

Pentru prepararea desertului avem nevoie de câteva ingrediente simple:

200 g făină

20 g cacao Nestle Dessert

100ml ulei de floarea soarelui

250 ml apă

100 g zahăr

o jumătate de linguriţă de praf de copt

un vârf de linguriţă de bicabornat

esenţă de vanilie cu burbon

Mousse de ciocolată – o porţie

60 g ciocolată Nestle Dessert

10 g zahăr

15 ml frişcă lichidă

1 ou

Glazura1

50 ml frişcă

100 g ciocolată Nestle Dessert

„Peste făină punem cacao, bicarbonat, praf de copt şi zahăr. Punem apoi esenţa de vanilie, uleiul şi apa. Amestecăm bine până se topeşte zahărul. Întindem compoziţia pe o tavă cu foaie pergament. Punem la cuptor, 10 minute, la 180 grade. Batem albuşul cu zahăr până se întăreşte şi îl lăsam la frigider.Punem ciocolata la bain marie, la topit. Când e gata, punem frişca lichidă şi apoi gălbenuşul.Omogenizăm conţinutul şi adăugam albuşul, puţin câte puţin. Se pun la bain marie. Când se topeşte ciocolata, glazura este gata”, a explicat Sorin Bontea.

Citește și Cătălin Scărlătescu reinventează rețeta sarmalelor. Bucătarul a descoperit un ingredient special

Urmăriți B1TV.ro și pe
`