Revoltă într-o localitate din Constanța. După inundațiile din ultimele zile, oamenii se tem de o nouă viitură din cauza lucrărilor unei companii

Revoltă într-o localitate din Constanța. După inundațiile din ultimele zile, oamenii se tem de o nouă viitură din cauza lucrărilor unei companii
Foto: radioconstanta.ro

După ce inundațiile din ultimele zile le-au distrus casele, oamenii din localitatea constănţeană Luminița se confruntă cu o altă problemă. Ei sunt revoltaţi că muncitorii de la o companie de construcții au venit să astupe singurul șanț de scurgere care îi poate ține departe de o nouă viitură. Disperați, oamenii au cerut ajutorul primarului din comună, informează B1 TV.

Oamenii au săpat şanţul de scurgere în lacul Tașaul, imediat după ce inundații de la începutul săptămânii le-au devastat gospodăriile. Localnicii au făcut o breșă în linia de cale ferată din zonă. Acum societatea care folosește drumul feroviar vrea să o astupe, pentru a-și putea relua transporturile.

”Dacă era breşa aceea făcută, imediat după prima inundaţie, sigur nu se întâmpla”, a spus unul dintre locuitori.

Când au văzut echipele de muncitori, care au încercat să astupe șanțul, oamenii au ieşit în stradă. Sunt hotărâți să facă orice pentru a împiedica astuparea șanțului, pentru că, spun ei, la prima ploaie, gospodăriile s-ar fi inundat din nou.

Localnici au cerut sprijinul primarului din comuna Corbu, cea de care aparţine satul Luminiţa.

„Am fost informat azi dimineaţă că Lafarge intenționează să refacă acel terasament care practic ar fi blocat curgerea apei către lacul Tașaul. Am contactat-o pe doamna director de la Lafarge și am rugat-o să nu îmi pună populația în cap pentru că lumea este disperată. Au oprit lucrările, iar momentan situația este salvată”, a spus primarul.

Reprezentanții companiei le-au dat asigurări autorităților din Corbu că vor amenaja un podeț pentru ca apa să fie deversată în lacul Tașaul. Între timp, oamenii dorm prin vecini, mănâncă pe apucate și se roagă să nu mai fie loviți de alte viituri. Localnicii au scos în curte toate bunurile în încercarea de a mai salva câte ceva.

Întrunit în ședință extraordinară, Consiliul Local din Corbu a alocat 200.000 de lei pentru cele 50 familii din comună afectate de inundații. Valoarea despăgubirilor variază între 1.000 și 6.000 de lei. În cazul celor cinci familii care și-au pierdut casele, Primăria a găsit loturi de teren pe care acestea își ridice noi locuințe.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`