Rezoluții pe care toată lumea trebuie să le respecte în 2022

Rezoluții pe care toată lumea trebuie să le respecte în 2022

Fiecare an vine cu câte o nouă provocare. Iar cele mai multe ni le impunem singuri. Fie că e vorba de sănătate, de fericire sau lucruri practice, cum ar fi renovarea locuinței, fiecare dintre noi își promite la începutul anului că își va îndeplini țelul. Însă, de obicei aceasta vine la pachet cu alte schimbări de stil de viață pe care trebuie să le faci, chiar și în cazul în care vorbim de investiții în bunuri scumpe. Prin urmare, atunci când îți faci un plan trebuie să ții cont și de alte aspecte ale vieții pentru a le duce la îndeplinire.

Un stil de viață sănătos începe cu ce pui în farfurie

Cu toșii ne dorim să fim în cea mai bună formă fizică. Iar cei mai mulți dintre noi își propun să piardă în greutate sau să trăiască mai sănătos în anul care abia a început. Asta se vede în numărul ridicat de abonamente la sala de fitness deschise în ianuarie. Dar pe lângă mersul la sală mai ai nevoie și de o alimentație sănătoasă, bazată pe fructe și legume proaspete. Și nu există o metodă de detoxificare mai mesele pline de grăsimi de sărbători ca o dietă bazată pe alimente proaspete.

Verifică ofertele supermarketului Kaufland pentru a găsi cele mai ieftine legume și fructe. Iar atunci când îți vei reumple frigiderul poți să optezi pentru alternativele sănătoase de la raftul bio, de exemplu, pentru a începe anul cu dreptul, în ceea ce privește un stil de viață sănătos.

Ai grijă de finanțele tale

Niște bani puși deoparte te ajută să dormi mai liniștit. Iar dacă nu ai deja un cont de economii deschis, acum este cel mai bun moment să începi să economisești. Fă-ți un buget în funcție de cât câștigi și de cheltuielile esențiale pentru început. Apoi vei vedea cât de mulți bani poți să pui deoparte. De altfel, economisirea merge mână în mână cu un stil de viață sănătos. Faptul că mâncarea proaspătă este mai scumpă, este doar un mit. Trebuie doar să urmărești cataloagele cu oferte online și ăți va fi mai ușor să faci cumpărături. În plus, poți să mergi mai des pe la supermarketurile care au o ofertă generoasă de alimente proaspete, cum este Kaufland, spre exemplu, pentru a găsi și prețuri mai mici.

Renunță la obiceiurile nesănătoase

Vrei să fii mai sănătos și să pui bani deoparte? Ei bine, ar trebui să renunți la obiceiurile nesănătoase. Fumezi, bei alcool în fiecare zi, iar aplicația de livrare a mâncării este cel mai bun prieten al tău? Cu siguranță știi și tu unde greșești. Nu mai promite că te lași de mâine sau luni. Începutul anului este un prilej prielnic pentru a face această schimbare. Dacă crezi că nu poți să renunți la aceste obiceiuri vorbește cu un prieten pentru a găsi suport emoțional. Cu puțină ambiție și perseverență, ci siguranță vei reuși să faci schimbare de care ai nevoie.

Învață ceva nou

O schimbare de bun augur poate veni prin cunoaștere. Fie că alegi să citești mai mult, sau să umpli lacunele de cunoștință generală, să te orientezi spre o nouă direcție profesională sau să înveți, pur și simplu, un skill nou, acum este momentul să începi. Partea bună este că există cursuri online pentru orice vrei să înveți, iar unele sunt chiar gratuite. Astfel, nu trebuie să depui foarte mult efort pentru a dobândi o nouă calificare. Iar aceasta te poate ajuta să îți îmbunătățești viața în timp. Iar acest pas poți să îl faci chiar de la începutul anului, fie că ești nevoit sau că este o plăcere.

Nu uita de sănătatea psihică

Pentru a-ți îndeplini cu succes toate țelurile din noul an, ai nevoie de o stare de spirit pozitivă, care să te susțină atunci când lucrurile nu merg chiar așa cum și-ai dori. Dar pentru a ajunge în această poziție, trebuie să te îngrijești de sănătatea psihică. Începe ușor, cu meditații simple. Câteva minute pe zi te vor ajuta să îți pui în ordine gândurile, să înlături anxietatea și stresul și să fii mai productiv. În cazul în care consideri că ai nevoie de ajutor mai specializat, poți să apelezi oricând la un psiholog. El te va învăța să îți creezi pârghiile de care ai nevoie pentru a te dezvolta și pentru a ajunge acolo unde vrei.

Rezoluțiile anuale sunt excelente, deoarece te ajută să îți faci un plan pentru a te autodepăși. Însă, pentru a ajunge acolo unde îți dorești, trebuie să iei în considerare și adoptarea unui stil de viață care să te ajute să fii mai deschis, dar și tot efortul pe care trebuie să îl depui. Totuși, este important să nu uiți să te bucuri de oamenii apropiați și de lucrurile mici și frumoase pe care fiecare zi ți le oferă.

Urmăriți B1TV.ro și pe