România mai are doar 5 paturi libere la ATI. Sunt 1.320 de paturi de terapie indensivă ocupate de bolnavii COVID-19

România mai are doar 5 paturi libere la ATI. Sunt 1.320 de paturi de terapie indensivă ocupate de bolnavii COVID-19
Foto: Inquam Photos / Virgil Sionescu

În România mai sunt 5 paturi libere la ATI, pentru pacienții bolnavi de COVID-19. În prezent, la ultima raportare, în data de 29 septembrie, bolnavii infectați cu SARS-CoV-2 ocupau 1.320 de paturi.

Trei dintre locurile libere sunt doar în București. Restul sunt repartizate astfel: unul la Galați și unul în Vrancea. Totodată, ziua de 29 septembrie este cea de-a doua zi cu peste 200 de decese cauzate de COVID-19.

În data de 29 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1374 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 1320 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări”, au raportat autoritățile.

282 de paturi avizate de DSP în București

În Capitală, DSP a avizat 282 de paturi de ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19. La nivel național sunt libere 5 paturi pentru pacienții cu COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoanele cu anumite condiții medicale, dar care au fost confirmate și cu infecția cu SARS-CoV-2.

„În București sunt avizate de DSP 282  de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. La nivel național sunt libere 5 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2. La acest moment, în București sunt 3 paturi libere.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Situație paturi ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:

București – 3
Galați – 1
Vrancea – 1”, informează autoritățile.

București a depășit incidența de 6 la mie

Capitala a depășit rata de infectare de 6 la mia de locuitori, în cursul zilei de 29 septembrie. Astfel, urmează să se decidă când vor trece școlile în online și în ce condiții, dar și ce măsuri vor fi aplicate în București.

Întrebată ce se întâmplă odată ce Bucureștiul a trecut de 6 la mie ca rată de infectare, oficialul a explicat: „Imediat cum am ajuns la această incidență, deocamdată nu se întâmplă nimic pentru că DSP va trebui să vină în 24 de ore cu o analiză și cu propuneri, iar în maximum 48 de ore Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență va trebui să se convoace și să constate această incidență, și evident să pună în aplicare, să dispună măsurile care se impun, evident în baza analizei propuse de către Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București.

Doresc să fac o precizare pentru telespectatorii dumnevoastră, că vorbim la acest moment pe legislația în vigoare la momentul purtării discuției. (…) Este foarte posibil ca, până la momentul la care Comitetul Municipiului București să fie convocat și să adopte o hotărâre, situația normativă să fie cu totul alta, dar la acest moment, astăzi, 29 septembrie 2021, sunt o serie de măsuri pe care legiuitorul le-a prevăzut la această incidență de 6 la mia de locuitori. Vă dau un exemplu, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20 – 5, cu unele excepții. La fel, activitatea cu publicul a operatorilor economici, cei ce desfășoară activități de preparare/comercializare băuturi alcoolilce/nealcoolice, produse alimentare, restaurante, cafenele și terase, este interzisă”, a precizat Prefectura Capitalei, pentru B1 TV.

Ultima oră
23:29 - Florin Cîţu a prezentat un grafic privind evoluţia cheltuielilor cu pensiile ca procent din PIB. Cel mai mare procent, în timpul guvernării liberale (FOTO)
23:27 - Adela Popescu, reproșuri la adresa lui Radu Vâlcan. Prezentatoarea de la Pro TV, deranjată de un simplu gest al vedetei de la Antena 1
23:23 - Căsătoriile virtuale sunt noul trend al pasionaților de metaverse. Un cuplu din India va oficializa prima căsnicie de acest fel din țara lor
23:11 - Marilen Pirtea: Trendul viitorului nu știu dacă ar fi revenirea la reglementarea pieței de energie. ANRE a dormit în toată această perioadă (VIDEO)
23:02 - Lucian Viziru a primit diagnosticul din partea medicilor. Ce s-a descoperit la RMN (VIDEO)
22:51 - Cadourile pentru profesori stârnesc discuții aprinse. Cum se apără un dascăl: „Noi dacă primim o atenţie e mită? Dar doctorii că primesc PENTRU ORICE bani în buzunar, cum se numeşte?” (FOTO)
22:51 - O scrisoare adresată unei adolescente a ajuns la destinație 50 de ani mai târziu. „Am crezut că cineva îmi face o glumă”
22:50 - UPDATE: Un bărbat a fost găsit mort pe carosabil, lângă Cernica. Victima ar fi un migrant care se ascundea sub un TIR
22:32 - Bogdan Aurescu: Nu văd nicio problemă ca Federația Rusă sau oricine altcineva să viziteze baza de la Deveselu, dar atunci și noi, Aliații, avem dreptul să cerem să vizităm, de exemplu, baze de rachete din Rusia
22:19 - Milionarul Sebastian Dobrincu reacționează după ce Mimi a vorbit despre despărțirea lor: Nu este o victimă